curieri, curierat

Este oficial! Curierii din România trebuie să raporteze la ANAF toate detaliile despre cumpărătorii online care plătesc ramburs.

Curierii sunt obligați de acum înainte să trimită la ANAF detalii despre persoanele care au comandat online și au plătit ramburs, adică la livrare. Aceste detalii includ numele persoanelor, adrese sau conturile bancare folosite, notează știrileprotv.ro.

Curierii trebuie să completeze în fiecare lună formularul 395, respectiv ”Declarația informativă privind trimiterile poștale contra ramburs efectuate de către furnizorii de servicii poștale pe teritoriul național”.

Formularul se validează și se semnează electronic cu ajutorul programului de asistență, asigurat gratuit de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, (ANAF) pe portalul ANAF sau la distanță, pe portalul e-guvernare.

Formularul se difuzează gratuit pe portalul ANAF, iar un model poate fi consultat în Monitorul Oficial.

Perioada de stocare a datelor este de 5 ani, calculată de la data primirii de către organul fiscal central, urmând ca datele să fie șterse automat după împlinirea acestui termen – se arată în ordinul în vigoare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu