andrei muntean
Sursa Foto - Facebook Andrei Muntean

Andrei Muntean, născut pe 30 ianuarie 1993 în vârstă de 29 de ani, este sibianul care face parte din lotul național de seniori de gimnastică al României, iar mutarea din liniștitul oraș nu prea l-a încântat foarte tare, acesta afirmând că s-a obișnuit greu cu traficul din București.

Andrei a mărturisit într-un interviu acordat prosport că s-a obișnuit cu greu cu traficul din București, chiar dacă are permis de la 18 ani și este pasionat tare de mașini.

“Sunt pasionat de mașini și la 18 ani mi-am luat permisul. Prima mea mașină a fost una micuță ca să pot să învăț să conduc. Acum sunt la a treia”, mărturisește Andrei Muntean, component al lotului național de seniori de gimnastică al României.

„Încerc să nu iau în considerare toate răutățile din trafic, încerc să rămân calm chiar dacă este greu pentru că este foarte aglomerat, dar încerc să mă bucur de plăcerea de a conduce. De multe ori când merg în Sibiu este mult mai relaxant acolo, chiar dacă ușor, ușor, lucrurile s-au mai aglomerat”, mai spune Andrei.

Despre sibianul Andrei Muntean

Și-a început cariera în gimnastică artistică cu antrenorii Ciprian Baiaș și Carmen Roșianu la orașul natal. S-a transferat la Bistrița când a fost selecționat la lotul olimpic de juniori. În anul 2009 a fost laureat cu argint la sol și cu bronz pe echipe la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Tampere. În anul 2010 a devenit primul campion olimpic de tineret din România după ce a câștigat aurul la inele la Jocurile Olimpice de Tineret 2010. S-a clasat și pe locul 2 la paralele. A câștigat medalia de aur la paralele la Europenele pentru juniori de la Birmingham, primul titlu continental pentru România din 2002, potrivit wikipedia.ro.

În 2011 s-a alăturat lotului de seniori din București, iar în 2014 a luat primul său titlu național la individual compus. În anul următor, s-a clasat pe locul 3 la inele la Cupa Mondială de la Doha.

În 2016, Federația Română de Gimnastică i-a atribuit locul cotă rezervat României în cadrul Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro. A participat la calificări la toate aparatele, calificându-se în finală la paralele. A obținut nota 15,600 în finală cu un exercițiu sigur și s-a clasat pe locul 6.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns