backyard2

Ultimul weekend din septembrie se anunță a fi plin de evenimente dedicate tuturor categoriilor de vârstă. Sibienii vor putea participa la mai multe activități interactive și de recreere printre care expoziții, piese de teatru, festivaluri și ateliere interactive pentru cei mici.

Pentru acest sfârșit de săptămână, CineGold a pregătit o serie de filme noi și interesante pentru sibienii de toate vârstele. Cei care își doresc să petreacă o seară liniștită, vizionând un film bun, pot urmări sâmbătă, 24 septembrie, și duminică, 25 septembrie „Nunți, botezuri, înmormântări, „Bilet pentru Paradis”, „Nu îți face griji, dragă”, iar pentru copii „Elfii Cofetari”, „Dragon Ball Super: Super Hero”, „Minions the Rise of Gru” sunt filmele potrivite.

cinegold septembrie 24

Distracția și petrecerile continuă la Cotton. Vineri, 23 august, va avea loc „La Fiesta”, unde cunoscutul IAN va face o atmosferă inegalabilă, începând cu ora 21:00. Intrarea costă 80 lei, înainte de ora 23:00, și 100 de lei pentru cei care vin la petrecere după ora 23:00. Și sâmbătă, 24 septembrie, se anunță petrecere mare la Cotton. After party-ul de la Sibiu Dans Festival va începe la ora 21:00, unde petrecăreții sunt așteptați să danseze până dimineața și să bea cele mai delicioase cocktail-uri din oraș.

cotton sambata

Una dintre petrecerile mult așteptate de sibieni va avea loc în acest weekend la Backyard. Sebastian – în deschidere – și Dirty Nano vor mixa cele mai tari hit-uri, sâmbătă, 24 septembrie, începând cu ora 20:00. Biletele presale costă 50 lei, iar pentru biletele achiziționate la intrare, prețul va fi de 80 lei. Rezervările se pot face la numărul de telefon +40 (743) 272 597.

backyard 2

Veste bună pentru părinți. În acest în acest sfârșit de săptămână va avea loc mult îndrăgitul eveniment „25 de ore de teatru non-stop”. Copiii vor avea ocazia să vadă piese de teatru haioase și în același timp educative. Cea de-a XII-a ediție a festivalului va începe, sâmbătă, în 24 septembrie, cu o comedie intitulată „Cerere în căsătorie” și se va termina duminică, în 25 septembrie. Nouă spectacole se vor desfășura în acest weekend.

bis teatru 1
Sursa foto: Facebook/Bis Teatru

Duminică, între orele 10:00 și 16:00 va ave loc evenimentul intitulat „Bucate și meșteșuguri din Țara Secașelor”, la Muzeul Țării Secașelor, unitate a Muzeului ASTRA din localitatea Miercurea Sibiului. Sibienii sunt așteptați la cea de-a cincea ediție cu produse pregătite de producători locali – de la pâine, tăieței, legume și fructe proaspete, sucuri naturale, brânză, miere, murături, până la obiecte decorative și alte produse naturale specifice zonei.

Mai multe expoziții interesante se vor desfășura în ultimul weekend din luna septembrie. Expoziția „Colecția și colecționari” și Sibiu Contemporany Art Sibiu sunt doar două dintre evenimentele de acest gen la care sibienii pot participa. Expoziția „Colecția și colecționari” poate fi vizitată la „Casa Albastră”, unde vor fi prezentate obiecte valoroase de numismatică, istorie medievală, știință și tehnică, sticlă, medalii și decorații, steaguri, obiecte masonice, clișee pe sticlă, grafică documentară, din colecții ce completează documentar expozițiile permanente.

colecti si colectionari

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Artă Contemporană Sibiu se va desfășura la Muzeul de Artă Contemporană, începând de vineri, 23 septembrie 2022, de la ora 16:00. Tematica acestei ediții o reprezintă integrarea iubitorilor de artă într-un univers vizual a cărui ambient redă tensiunea dintre tradiția artei și cunoașterea artistică orientată spre inovare. Accesul la vernisaj va fi gratuit, iar expoziția va putea fi vizitată în perioada 23.09 –30.10.2022.

În perioada 23-25 septembrie, în Piața Mică va avea loc Festivalul Internațional al Culturii Romani. Aflat la cea de-a XIII-a ediție, festivalul va da viață orașului cu muzică tradițională. Trupe Romane din mai multe țări cum ar fi Moldova, Serbia, Croația și Bulgaria vor anima Piața Mică sâmbătă și duminică. Nu vor lipsi nici meșteșugarii și mâncarea specifică.

festivalul romani1

Duminică, cei mici vor avea ocazia să se recreeze realizând căsuțe din lut sub îndrumarea Dianei Ribana. Atelierul se va desfășura în Orașul Artiștilor, între orele 11:30-12:30. Participarea este liberă în limita locurile sunt limitate.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Greșeli la data de la CottonClub,23 august !!??suntem în septembrie și dacă ne uităm mai atenți descoperim și mai multe….și la alte articole