Demonstrații cu tehnologii robotizate militare avansate și experimente științifice la "Noaptea Cercetătorilor" de la Sibiu - Intrarea este liberă
Credit: facebook.com/NoapteaCercetătorilorSibiu

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu organizează pe 30 septembrie cea de-a noua ediție a proiectului ”Noaptea Cercetătorilor”. Evenimentul va avea loc în spaţiile Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu cu implicarea a peste 200 de cadre didactice, a personalului Bibliotecii Universităţii ”Lucian Blaga” și a voluntarilor implicați în cadrul proiectului. 

La fel ca în fiecare an, sibienii sunt așteptați să participe în cadrul workshop-urilor  sau să asiste la concursuri, experimente științifice sau demonstrații cu roboți. De asemenea, aceștia vor avea posibilitatea să participe la conferințe pe teme culturale și științifice, ateliere de pictură, de traduceri și vor avea acces în cadrul unui studio de jurnalism. Spațiile puse la dispoziția publicului sunt diverse și acoperă diferite arii de competențe, fie că este vorba despre lumea științelor socio-umane, a dreptului, a științelor economice sau teologiei. în cadrul acestor spații vor avea loc expoziții de documente de patrimoniu, expoziții de carte și prezentări ale proiectelor derulate prin Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu în calitate de partener sau în nume propriu.

Demonstrații cu tehnologii robotizate militare avansate și experimente științifice la "Noaptea Cercetătorilor" de la Sibiu - Intrarea este liberă
sursa foto: facebook.com/NoapteaCercetătorilorSibiu

Adrian Pascu, prorector administrare și dezvoltare organizațională în cadrul ULBS, este convins că sibienii vor participa și în acest an într-un număr cât mai mare „Noaptea Cercetătorilor este o manifestare deja de tradiție a universității noastre și unde sperăm ca în fiecare an să avem parte de un aflux foarte mare de studenți și nu numai, pentru că deja avem solicitări începând de la cei din clasele primare până la adulți care doresc să urmărească ce se întâmplă în universitatea noastră. Acest eveniment poate fi asemănat cu cele ale “porților deschise” în care toată comunitatea poate veni să vadă cu ce se ocupă cadrele didactice și studenții din Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu.”

Printre partenerii evenimentului din acest an se numără Academia Forțelor Terestre, Biblioteca Județeană ASTRA, și Complexul Național Muzeal Astra, instituții care au pregătit programe speciale și vor primi vizitatorii în sălile de bibliotecă, în laboratoarele de conservare – restaurare și la Cercul Militar.

Programul complet poate fi găsit aici.

Ultima oră

Comentariul meu