iohannis circumspect despre aderarea româniei la schengen - ”nu avem o garanție”
foto Antena 3 CNN

 Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, în ceea ce privește aderarea la Schengen, că România are o șansă, însă nu are o garanție.

„Aderarea nu s-a realizat pentru că până la urmă există și un vot politic în JAI care nu a avut loc până în momentul de față”, a spus el, relatează Mediafax.

„Aderarea la Schengen este mult dorită de noi și după cum cred că este cunoscut de 11 ani noi îndeplinim practic cerințele tehnice. Aderarea nu s-a realizat pentru că până la urmă există și un vot politic în JAI care nu a avut loc până în momentul de față. Acum există o fereastră de oportunitate, adică avem o șansă. Însă nu avem o garanție”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta spune că votul „covârșitor” pentru accesul României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen, dat în Pralamentul European „a fost un vor politic, un semnal politic foarte important pentru noi”: „Însă decizia nu se ia acolo”.

Șeful statului a vorbit și despre misiunea de evaluare de săptămâna trecută.

„Am avut, cu siguranță vă amintiți, săptămâna trecută, o misiune de evaluare. Din informațiile pe care le avem rezultatul este foarte bun pentru România. Evaluarea a constatat că România stă foarte bine la capitolul acesta, însă este clar că anumite chestiuni trebuie în continuare bine clarificate, probabil și unele tehnice, dar în special unele politice și pentru asta toată lumea este implicată la maxim”, a mai spis Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu