simona halep ratează world tennis leaque - sportiva poate participa doar la turnee demonstrative

Simona Halep se află în fața procesului în care va încerca să-și dovedească nevinovăția, după ce a fost acuzată oficial de dopaj.

Până situația sa se va clarifica în instanță, Simona Halep nu mai are voie să participe la nicio competiție oficială, însă poate să joace la turnee demonstrative, relatează DigiSport.

Astfel, la începutul lunii decembrie este așteptată la Johannesburg (Africa de Sud), la Africa Cares Tennis Challenge, alături de Martina Hingis, Ons Jabeur, Sloane Stephens, Dustin Brown sau Khololwam Montsi.

Simona Halep nu va juca la World Tennis League

Înainte de scandalul de dopaj, Simona Halep își dăduse acceptul să participe și la World Tennis League, un turneu demonstrativ care va avea loc la Dubai în preajma sărbătorilor de iarnă.

Simona Halep își pregătește apărarea, în procesul de dopaj

Simona Halep a transmis că nu a luat în mod conștient substanța interzisă Roxadustat și că va depune toate eforturile pentru a se apăra.

Dacă nu va reuși să-și dovedească nevinovăția, Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare.

Paul Ciucur, unul dintre cei doi avocați români ai tribunalului independent Sport Resolutions, unde va fi audiată Simona Halep, a dezvăluit că fostul lider mondial nu a folosit „substanțe mascante”, în încercarea de a ascunde folosirea Roxadustatului.

Ultima oră

Comentariul meu