vremea se schimbă radical - sunt anunțate ploi

După un octombrie cu temperaturile ridicate, ANM anunță că România ”va fi lovită” de un ciclon mediteranean în zilele următoare, astfel temperaturile vor scădea simțitor.

Fenomenul va aduce schimbări atmosferice în această zonă, inclusiv vânt și precipitații abundente, iar temperaturile vor scădea considerabil, relatează ziare.com

Chiar și așa, valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie în aproape toată țara, astfel că maximele se vor încadra în general între 12 și 22 de grade.

În regiunile extracarpatice, în cea mai mare parte a intervalului va fi nebulozitate joasă, stratiformă, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Pe spații mici trecător vor fi ploi slabe sau burniță.

Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu intensificări temporare în sudul și sud-estul teritoriului, precum și pe crestele Carpaților Meridionali. Dimineața, pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceață.

La munte, valorile termice se vor menține peste cele specifice primei decade de noiembrie.

Cerul va avea înnorări temporare și, pe alocuri în a doua parte a intervalului în vestul Carpaților Meridionali temporar va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua pe crestele Carpaților Meridionali.

Ultima oră

Comentariul meu