peste 10.000 de sibieni au donat sânge în 2022 - „tot timpul este nevoie de donatori. oricine și orice grupă”
Sursa foto: MI Blues Perspectives

Donarea de sânge este un gest nobil având în vedere câte persoane au nevoie de acest ajutor. Sibienii știu acest lucru și se prezintă lunar într-un număr foarte mare ca să doneze. Luna trecută (octombrie) în Sibiu au fost înregistrați peste 870 de donatori.

În ultimul an, la Sibiu au fost înregistrați în jur de 10.300 donatori. Livia Mareș, reprezentanta Centrului de Transfuzie Sanguină, a observat o ușoară creștere a numărului de persoane care au donat sânge în decursul anului 2022, față de anul precedent. „Sunt, desigur, persoane care donează de mai multe ori. Aceasta este și ideea – de a fideliza donatorii, pentru că astfel putem avea predictibilitate. Putem folosi baza de date pentru a-i chema la nevoie, iar calitatea sângelui recoltat va fi mai bună”, spune Mareș.

Livia Mareș apreciază că sibienii donează sânge pentru că vor să ajute. „Indiferent de motiv, gestul este nobil deoarece ajută un bolnav care are nevoie de sânge. Eu vreau să cred că toți cei care vin să doneze au această motivație”, declară aceasta.

Centrul de Transfuzie Sanguină încurajează sibienii să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină pe care o au. Cei interesați se pot prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sibiu de pe Bulevardul Corneliu Coposu 2-4, în curtea Spitalului Clinic Județean, de luni până vineri, în intervalul orar 7:30 – 13:00.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. N-am inteles nimic. Pana la urma cate donari s-au facut? Nu donatori, nu sibieni, nu inregistrati. DONARI! Cate donari de sange? E chiar asa greu?