rachete polonia
Foto - Facebook

Două rachete rusești au căzut marți în Polonia, lângă granița cu Ucraina. 

Doi oameni au murit, potrivit presei poloneze. Guvernul a convocat Consiliul de Securitate. Consiliul, format din ministerii apărării, internelor, justiției și afacerilor externe, precum și coordonatorul serviciilor de informații, pregătește și coordonează deciziile privind securitatea și apărarea națională, potrivit Mediafax.

“Premierul Morawiecki a convocat urgent Consiliul ministerial pentru Securitate Naţională şi Afaceri în domeniul Apărării”, a declarat marţi seară Piotr Mueller, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Varşovia. Purtătorul de cuvânt al cabinetului, Piotr Muller, nu a precizat despre ce discută consiliul, relatează Reuters. Rachetele au căzut în localitatea Przewodow, lovind o fermă de cereale.

Poliția, parchetul și armata sunt deja la fața locului. Forțele armate poloneze sunt în „alertă maximă”, potrivit postului de radio polonez ZET. Pompierii au confirmat că au avut loc explozii în Przewodow, dar au spus că în acest moment nu sunt cunoscute cauzele, a declarat într-un interviu pentru Radio Lublin purtătorul de cuvânt al pompierilor din zonă. Acesta a confirmat că două persoane și-au pierdut viața.

„Pompierii sunt la fața locului, nu este clar ce s-a întâmplat”, a declarat Lukasz Kucy, un ofițer de serviciu la o stație de pompieri din apropiere. Potrivit unui post de radio local polonez, explozia a avut loc în jurul orei 15:40. Rusia a efectuat bombardamente masive marţi în Ucraina, inclusiv în zone situate în apropierea frontierei cu Polonia.

Ministrul leton al apărării, Artis Pabriks, și-a exprimat deja condoleanțe pentru acest atac: „Condoleanțe fraților noștri de arme polonezi. Regimul criminal rus a tras rachete care au vizat nu numai civili ucraineni, ci au aterizat și pe teritoriul NATO din Polonia. Letonia sprijină pe deplin prietenii polonezi și condamnă această crimă”, a scris el pe contul său de Twitter. Ministerul de Externe al Estoniei a transmis și el un mesaj despre acest atac și unde afirmă că Estonia „este pregătită să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO”.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu