foto 1 1

 Shopping City Sibiu continuă tradiția evenimentelor de weekend dedicate copiilor și organizează, în parteneriat cu ONG-ul InteraktArts, două ateliere muzicale în zilele de sâmbătă 19, respectiv 26 noiembrie.

Sub denumirea generică Charlie & The Music Factory, atelierele instrumentelor năstrușnice vor avea loc în zona Info Point, între orele 11.00 și 14.00. Accesul este liber pentru toți copiii interesați de muzică, ritm și creație muzicală.

foto 2 1

Trei ore de muzică și joc

Timp de trei ore, copiii vor descoperi muzica și sunetele prin joc. În prima parte a atelierelor, aceștia se vor familiariza cu instrumentele și vor face o serie de exerciții ritmice, melodice și vocale. Vor învăța cât de important este să asculte muzică, dar și să-i asculte pe ceilalți atunci când cântă laolaltă. După acest exercițiu, copiii vor cânta împreună o melodie – fie un cover cunoscut, fie o melodie inventată chiar de ei pe loc.

„Le propunem copiilor o abordare relaxată și jucăușă a muzicii. Cei mici vor avea posibilitatea să învețe câteva lucruri de bază despre muzică, ritm, vorbire, cântec și expresie scenică și vor putea încerca, sub îndrumarea artiștilor noștri, diferite instrumente de percuție și nu numai. În același timp, își vor explora vocile și vor crea diferite teme muzicale pornind de la sunetele pe care le pot face doar cu corpul, fără să fie nevoie neapărat și de instrumente. Ne dorim să le arătăm copiilor că muzica nu este ceva departe de noi, ci chiar înăuntrul nostru”, explică reprezentanții InteraktArts.

Atelierele sunt susținute de artiștii Andrei Crețu – chitară și percuție, Alex Ciobotaru – percuție, Charlie Fălămaș – voce, percuție și chitară și Andrada Grosu – voce și percuție.

Copiii vor avea ocazia să încerce toate instrumentele din recuzita artiștilor: chitări, clape, mai multe tipuri de tobe – bongo, conga, djembe –, dar și diverse obiecte neconvenționale care, prin lovire, creează diferite sunete – recipiente de plastic, capace de oală, sticle etc.

Încântarea simțurilor continuă

Atelierele muzicale fac parte din campania „Black Friday de senzații”, ce pune accentul pe încântarea simțurilor, în cazul de față accentul fiind pe simțul auditiv. Campania continuă până pe 27 noiembrie, timp în care vizitatorii sunt așteptați cu o sală de proiecții multisenzoriale (în zona magazinelor Reserved – Salamander) și decoruri muzicale interactive (în zona Info Point).

De asemenea, la cumpărături de minimum 300 lei în magazine (pe un singur bon fiscal) scanate în aplicația SPOT, în secțiunea „Răzuiește și câștigă”, clienții primesc garantat un premiu – căști wireless, boxe portabile și sisteme audio.

„Ducem mai departe conceptul campaniei Black Friday de senzații și punem accentul pe încântarea simțului auditiv în toate lucrurile pe care le facem în această perioadă. Atelierele muzicale pentru copii se așază firesc pe portativul evenimentelor dedicate celor mai mici dintre vizitatorii noștri”, spun reprezentanții Shopping City Sibiu.

foto 3

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu