foto: simulare de incendiu la o firmă din sibiu - angajații, instruiți de pompieri
foto: arhivă

Pompierii sibieni au desfășurat un exercițiu, vineri, la sediul unei firme de la ieșire din Sibiu. Aceștia au simulat un incendiu și au instruit angajații astfel încât, în cazul producerii unei situații de urgență reale, să fie pregătiți. 

foto: simulare de incendiu la o firmă din sibiu - angajații, instruiți de pompieri

„Pompierii sibieni au desfășurat astăzi, un exercițiu cu forțe și mijloace de intervenție la un operator economic de pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Sibiu. În acest exercițiu au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare la înălțime, o autospecială de descarcerare și două echipaje SMURD”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Scenariul care a stat la baza exercițiului a fost stingerea unui incendiu, izbucnit într-o hală de producție unde au fost surprinse 5 victime. La finalul exercițiului, s-au efectuat instruiri cu personalul operatorului economic privind modul comportare în cazul producerii unei situații de urgență reale.

În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public, pompierii precizează că astfel de exerciții se desfășoară periodic în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, acestea fiind atât în beneficiul forțelor de intervenție, cât și al întregii comunități.

Ultima oră

Comentariul meu