trump twitter

Contul de Twitter al lui Donald Trump a fost deblocat în urma votului a peste 15 milioane de utilizatori în cadrul unui sondaj realizat pe platformă, a declarat actualul proprietar Twitter, Elon Musk.

“Oamenii au vorbit”, a scris pe Twitter Musk, spunând că 51,8% din cei peste 15 milioane de utilizatori Twitter au votat pentru ridicarea interdicției, potrivit Mediafax.

Însă fostul președinte american ar putea să nu se mai întoarcă pe platformă, afirmând anterior: “Nu văd niciun motiv pentru asta”.

Contul său a fost suspendat în 2021 din cauza riscului de incitare la violență.

Precedenta conducere a Twitter a acționat la doar câteva zile după ce susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul, pe 6 ianuarie. Violențele care au urmat s-au soldat cu moartea a patru civili și a unui ofițer de poliție.

La scurt timp după revolte, conturile de Facebook, Instagram și YouTube ale lui Donald Trump, care aveau toate zeci de milioane de urmăritori – au fost, de asemenea, suspendate.

Câteva luni mai târziu, el și-a lansat propria platformă de socializare, Truth Social.

La începutul acestei săptămâni, republicanul a anunțat că va candida din nou la președinția SUA în 2024.

Musk, cel mai bogat om din lume, a preluat controlul asupra Twitter în octombrie, în cadrul unei tranzacții de 44 de miliarde de dolari.

El a demarat imediat o serie de schimbări radicale în cadrul gigantului social media.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu