qatar 6

Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Fotbal a început duminică, 20 noiembrie, la ora 16:40, înaintea meciului inaugural dintre ţara gazdă şi Ecuador.

Deşi este supranumit cel mai controversat Campionat Mondial din istorie, ceremonia a început cu un adevărat spectacol de lumini, urmat de un show muzical și discursul marelui actor Morgan Freeman despre istoria fotbalului, potrivit Sport.ro.

Descoperă oferta Superbet de pariuri pentru grupele Mondialului din Qatar și alege-ți favoritele!

qatar 5
sursa foto: Darko Bandic

Primul Campionat Mondial organizat în Orientul Mijlociu

Cupa Mondială de fotbal din Qatar, prima care va avea loc în Orientul Mijlociu, va debuta cu meciul dintre reprezentativa ţării gazdă şi Ecuador, programat duminică, de la ora 18:00 (ora României), pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în Grupa A.

Turneul final din Qatar, cu 32 de echipe, va avea 64 de meciuri, care vor fi găzduite de 8 stadioane, urmând să se încheie pe 18 decembrie, cu finala de pe Lusail Stadium. Acest turneu final va fi ultimul cu 32 de echipe participante; din 2026, vor participa 48 de ţări la CM găzduită împreună de SUA, Mexic şi Canada.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

Mascota oficială a turneului a fost dezvăluită la 1 aprilie 2022, în timpul extragerii fazei grupelor. Numele său este La’eeb, un cuvânt arab ce înseamnă “jucător super talentat”. “La’eeb va fi recunoscut pentru spiritul lui tânăr. Împarte bucurie şi încredere peste tot pe unde merge. La’eeb vine dintr-o lume paralelă, unde trăiesc mascotele turneului. Este o lume în care ideile şi creativitatea formează personajele care trăiesc în mintea fiecăruia”, a explicat FIFA pe site-ul oficial.

Mingea oficială a turneului final, “Al Rihla” (“călătorie”, în limba arabă), realizată de Adidas, a fost prezentată la 30 martie 2022, menţionează agenţia EFE. Mingea este prima din istoria Cupei Mondiale fabricată exclusiv din vopseluri şi cleiuri pe bază de apă.

La CM 2022 vor fi prezenţi şi trei arbitri români: Istvan Kovacs, la centru, şi Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu, asistenţi. Kovacs a fost nominalizat al patrulea oficial la meciul de deschidere.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu