pompa

La stațiile OMV de pe bulevardul Vasile Milea și Șoseaua Alba Iulia, se înregistrează cel mai mare preț la motorină și benzină din Sibiu, 9,00 lei și respectiv 7,77 per litru.

Prețurile reale pe care le plătiți la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 7,13 lei pe litru la benzină și 8,34 lei pe litru la motorină, relatează Economica.

Astfel, comparativ cu pețurile de ieri, motorina este mai ieftină la Petrom cu 4 bani pe litru, iar prețul benzinei a rămas neschimbat. Este a doua reducere consecutivă de preț a carburanților auto, precedenta având loc chiar în week-end, când benzina și motorina s-au ieftinit cu câte cinci bani pe litru. Ieftinirile au re-început în 17 noiembrie, după o lună în care prețurile au crescut în 15 rânduri, cumulând o scumpire de 63 de bani pe litru.

benzina sibiu 1 motorina sibiu 2

Ieftinirea-compensare de 50 de bani pe litru ar putea continua și la anul

În România a fost extinsă perioada de valabilitate a reducerii voluntare de 50 de bani pe litru, la pompă – 25 de bani efortul statului, 25 de bani efortul companiei – până la sfârșitul anului.  Guvernul a luat decizia la finalul lunii septembrie când măsura, luată cu începe de la 1 iulie, expira. Toate companiile mari au continuat să acorde reducerea

Măsura ar putea fi extinsă și după data de 1 ianuarie 2023. Ministrul Energiei, Virgil Popescu a fost întrebat, sâmbătă, la Prima TV, dacă va mai fi prelungită subvenţia.

“Să vedem în decembrie. În a doua parte a lui decembrie cred că va fi luată această decizie. Vom discuta şi vom vedea. Să ştiţi că avem semnale din piaţă că nu e chiar aşa corectitudine, totuşi. Dacă la prima variantă nu s-a permis revânzarea, acum Ministerul de Finanţe a venit cu ordonanţa şi noi am fost de acord să permitem şi revânzarea către companii şi există suspiciuni că se cere de două ori pentru acelaşi litru, se cer de două ori aceşti 25 de bani. S-a intervenit în Parlament. Noi vrem bună credinţă, dar vrem şi cerem bună credinţă, dar vrem să fie şi respectată. Hai să fim oameni si să respectăm acest lucru. Sigur, am văzut aceste lucruri şi revenim la normal. Dacă va fi nevoie sigur, sunt convins că decizia va fi luată. Haideţi să vedem cum vor evolua preţurile. Deocamdată a fost o scădere de preţuri, după care a urmat, după decizia OPEC  de scădere a producţiei, a urmat o uşoară creştere a preţului barilului. Este stabilizat în momentul de faţă”, a explicat ministrul Energiei, citat de agenția de presă News.ro

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu