talhar arest retinut
foto: arhivă

Oamenii legii i-au prins pe indivizii care au bătut un om în Rășinari și l-au lăsat să zacă pe asfalt. Victima a fost găsită de un jandarm, întinsă pe stradă, în stare de inconștiență. Agresorii au 20, 25 și 43 de ani și au fost arestați preventiv, fiind cercetați pentru tentativă de omor.

Bărbatul a fost găsit duminică dimineața, întins pe o stradă din Rășinari, în stare de inconștiență.

„La data de 20.11.2022, organele de poliţie din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Şelimbăr au fost sesizate prin apel 112 de către un angajat din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu, cu privire la faptul că în timp ce patrula pe str. Andrei Şaguna din localitatea Rășinari, a depistat o persoană necunoscută, căzută pe stradă, care prezenta urme de violență”, spune prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Agresorii au fost prinși și arestați

Oamenii legii au stabilit că, în dimineața zilei de duminică, trei bărbați, în vârstă de 20, 25 și 43 de ani, toți sibieni, l-au agresat pe bărbatul de 31 de ani, localnic. În urma loviturilor, omul a suferit o scrie de leziuni traumatice, care necesită pentru vindecare un număr de 50-55 zile de îngrijiri medicale, în cazul în care starea lui va avea o evoluție favorabilă. „În urma leziunilor traumatice suferite, viaţa sus-numitului a fost pusă în primejdie”, spun procurorii.

Prin ordonanţa din 21.11.2022 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de faţă de cei trei agresori pentru comiterea infracțiunii tentativă de omor. Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din data de 21.11.2022, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei suspecţi, iar prin ordonanţa din 22.11.2022 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de aceştia pentru infracţiunea de tentativă de omor.

La data de 22.11.2022, ca urmare a propunerii de arestare preventivă formulată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul Acţiuni Speciale şi IGPR – Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Comentariu