diakoniewerk romania sibiu 1

Primăria Municipiului Sibiu propune ca patru asociații și un cult religios din oraș care oferă servicii de asistență socială pentru 85 de copii și adulți să beneficieze de subvenții totale de o jumătate de milion de lei.

Consiliul Local va discuta în ședința de mâine (joi, 24 noiembrie) propunerea ca asociațiile ”Soborul Sfinților Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Edu4Joy, Diakoniewerk International și Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj, împreună cu Parohia Evanghelică C.A. din Sibiu,  să primească subvenții care să le ajute să acopere o parte din cheltuielile pentru furnizarea de servicii de asistență socială pe toată durata anului 2023.

Asociația ”Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail şi Gavriil” Sibiu urmează să primească de o sumă de 96000 de lei pentru cei 20 de copii care beneficiază de asistență socială în regim de zi la Centrul „Noi orizonturi” din strada James Watt. Diakoniewerk Internaţional  va fi subvenționată cu aceeași sumă pentru cei 20 de beneficiari ai Centrului  Ocupaţional pentru Persoane cu Dizabilități de pe strada Mitropoliei.

Asociația Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj și Parohia Evanghelică C.A. vor primi fiecare câte 120.000 de lei – prima pentru cei 25 beneficiari ai Centrului de servicii de îngrijire şi asistenţă la domiciliu de pe Aleea Ţesătorilor, iar cea de-a doua pentru cei 25 de copii care primesc ajutor prin Centrul de Zi ”Casa Deschisă” de pe strada Ion Neculce. Asociația Edu4Joy va primi o subvenție de 72.000 de lei pentru Centrul de zi pentru consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii de pe Aleea Călăreţilor, care furnizează servicii de asistență socială în regim de zi pentru 15 beneficiari.

Subvenția care revine fiecărui beneficiar, copil sau adult, este de 400 de lei pe lună.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu