accident sofer beat
FOTO arhivă

Proiectul de lege care prevede că șoferii drogați sau băuți care produc accidente cu victime vor face obligatoriu închisoare și nu vor mai putea primi pedepse cu suspendare va fi discutat din nou de parlamentari.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunţat ca va repune în discuția Parlamentului un proiect de lege pentru modificarea legislației astfel încât să fie prevăzute pedepse mai dure pentru cei care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce sau șofează băuți ori drogați şi provoacă accidente rutiere mortale. Ideea a mai fost dezbătută o dată în Parlament și a fost respinsă de aleși, relatează Adevarul.

„România ocupa, în anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc în Europa la numărul de morți în accidente rutiere. 1.779 de decese în total. Una dintre cauze o reprezintă consumul de alcool sau de substanțe interzise, pe lângă neglijență sau calitatea infrastructurii rutiere. În anul 2019, am demarat o inițiativă de modificare a legislației penale astfel încât niciun șofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea. Datele furnizate de Poliția Română și de Ministerul Justiției arată o realitate sumbră: 20.000 de persoane trimise în fața instanțelor de judecată în fiecare an pentru conducere fără permis, sub influența drogurilor sau a băuturilor alcoolice. Tot în fiecare an își pierd viața sau sunt rănite grav, în accidente produse de cei care conduc fără permis, băuți sau drogați, aproximativ 500 de persoane. În Capitală, cel puțin, în luna iulie, au fost descoperiți la volan mai mulți șoferi drogați decât băuți”, spune senatorul într-o postare pe Facebook.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu