tichete pentru lemne: ministerului mediului, tanczos barna -”s-a luat o altă decizie”
foto: arhivă

Tanczos Barna a declarat că propunerea Ministerului Mediului a fost de la început de acordare a voucherelor pentru gospodăriile care se încălzesc cu lemne. dar „s-a luat altă decizie”, iar apoi a revenit în coaliție cu ultima variantă pentru a debloca piața lemnelor de foc.

„Într-adevăr Guvernul, nu ministerul Mediului, Guvernul a decis o plafonare a preţului lemnului. Noi am făcut o propunere inițială, din partea ministerului – oferire de compensații financiare, vouchere sau direct către cel care vinde lemnul sau beneficiarul, persoană fizică, cel care cumpără, deci un sistem la care am fi lucrat în detaliu dacă decizia ar fi fost de compensare a creșterii prețului”, spune, la TVR Info, Tanczos Barna, relatează Mediafax.

El menționează că decizia politică a fost luată în coaliție.

„S-a luat o altă decizie. Nu spun că este refuzată. Este în continuare pe masa Coaliţiei şi eu sper că în viitorul apropiat se va ajunge la o decizie. (…) Eu susţin în continuare şi am făcut propunerile inclusiv zilele trecute către conducerea coaliţiei, să se analizeze încă o dată această opţiune pentru că ne-ar ajuta foarte mult pe noi să albim piaţa, ne-ar ajuta foarte mult să facem o trasabilitate până la consumatorul final şi în cazul lemnului de foc. Deşi s-a făcut şi anul trecut. Pentru că avem peste un milion 700 de mii de metri cubi de lemn de foc vândut prin Sumal şi monitorizat până la destinaţie. Da, propunerea a existat. E 150 de lei în cazul lemnului de foc, de 500 de lei în cazul peleţilor, de 300 de lei la brichete. Deci, cifrele pot fi discutate în continuare”, încheie ministrul Mediului.

Ultima oră

Comentariul meu