piatra craiului
Sursă foto: Adevărul

Imagini spectaculoase cu majoritatea animalelor sălbatice care trăiesc pe teritoriul României au fost surprinse de o cameră de supraveghere montată de organizația România Sălbatică în munții Piatra Craiului.

Imaginile au fost postate pe pagina oficială România Sălbatică, de Ziua Națională a României. „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului. Oare unde se grăbesc toate animalele astea? Or avea și ele ceva de sărbătorit? La mulți ani România, să rămâi mereu la fel de Sălbatică!”, au transmis reprezentanții proiectului, relatează Adevărul.

În imagini pot fi văzute veverițe, dihori, urși, haite de lupi, vulpi, mistreți și un cerb.

Proiectul România Sălbatică este cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din țara noastră. Filmul documentar a avut premiera la TIFF, în fața a 2.500 de spectatori, unde a câștigat Premiul Publicului. Albumul de fotografie a fost până acum tipărit în 9.000 de exemplare.

Proiectul a fost inițiat în anul 2010 de fotograful Dan Dinu și a fost dezvoltat la început alături de WWF România (World Wide Fund for Nature). În prima etapă, desfășurată între 2010-2013, au fost fotografiate toate cele 28 de arii protejate importante din România (parcuri naționale, parcuri naturale, geo-parcuri și rezervații ale biosferei) existente la acea vreme, iar imaginile surprinse au fost și vor mai fi donate administrațiilor de parcuri și ONG-urilor de mediu pentru a fi folosite la o mai bună promovare și conservare a zonelor naturale de la noi din țară, scrie pe site-ul oficial România Sălbatică.

În urma acestei etape a rezultat o expoziție de fotografie în aer liber cu 50 de imagini în format mare ce au fost expuse în unele dintre cele mai vizitate zone ale celor mai mari orașe din țară (București, Timișoara, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova și Iași). Expoziția a fost văzută de peste 50.000 de vizitatori.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu