atac armat în canada - mai multe persoane au fost împușcate

Cinci persoane au fost ucise şi o alta a fost rănită duminică într-un incident armat la periferia oraşului Toronto, în estul Canadei, a anunţat poliţia canadiană, transmite Agerpres.

Presupusul autor al atacului a murit după schimburi de focuri cu forţele de ordine, a declarat pentru presă şeful poliţiei locale Jim MacSween, scrie Euronews.

Persoana rănită a fost transportată la spital şi viaţa sa nu ar fi în pericol. La începutul serii de duminică, poliţiştii au răspuns la apeluri care anunţau focuri de armă şi, „odată ajunşi la faţa locului, ofiţerii au fost confruntaţi cu o scenă teribilă, cu mai multe persoane deja decedate”, a explicat Jim MacSween, potrivit media canadiene.

Poliţia caută acum care este motivul atacului şi dacă exista vreo legătură între victime şi suspect, un bărbat a cărui identitate nu a fost precizată.

Suspectul ar fi acţionat singur

Suspectul ar fi acţionat singur. În ceea ce priveşte victimele, ele ar fi fost găsite în diferite apartamente ale imobilului, care se află în Vaughan, un oraş situat la circa 30 de kilometri la nord de Toronto (Ontario).

Locuitorii imobilului au fost evacuaţi imediat şi zeci de ambulanţe şi poliţişti erau prezenţi duminică seara la faţa locului, au relatat media canadiene.

Chiar dacă este mai puţin obişnuită cu incidente armate decât SUA vecine, Canada înregistrează cu toate acestea o recrudescenţă a actelor de violenţă de acest tip, ceea ce a determinat autorităţile să legifereze recent pentru a interzice armele de foc de calibru mic.

În aprilie 2020, un bărbat înarmat deghizat în poliţist a ucis 22 de persoane în Noua Scoţie, în estul Canadei, în cel mai sângeros atac în masă cu armă de foc întregistrat în Canada.

În septembrie, un bărbat a ucis 11 persoane şi a rănit alte 18 cu armă albă în principal, într-o comunitate autohtonă izolată din centrul ţării.

Ultima oră

Comentariul meu