sezonul virozelor este în toi - recomandările unui medic de familie din sibiu: ”dacă continuăm tot așa, pentru unii copii moșul va purta halat și mască”

Un medic de familie din Sibiu cere insistent, în mesaje postate pe Facebook, protejarea copiilor în această perioadă plină de viruşi. Medicul le recomandă părinţilor şi dascălilor să nu insiste ca cei mici să participe la serbările de final de an, dacă sunt bolnavi.

”Dacă continuăm tot aşa, pentru unii copii, Moşu’, în loc de costumul roşu, barbă şi tolbă va purta halat, mască şi stetoscop iar „cadourile” vor fi sub formă de siropuri, spray-uri şi recomandări”, a scris, luni, pe Facebook, medicul de familie Egri Eduard din Sibiu, relatează News.

Acesta face periodic apel la părinţi să aibă grijă de copii, mai ales de cei mici.

”Otita cronică, rinita cronică, adenoidita cronică, amigdalita cronică, sinuzita cronică sau astmul la copii, sunt toate boli de lungă durată care le afectează starea de bine, somnul, performanţa şcolară, activitatea fizică etc. calitatea vieţii în general, datorate în principal multiplelor episoade infecţioase severe (excluzându-i pe cei cu alergii dovedite) la care sunt expuşi cei mici din fragedă pruncie, încurajaţi cu nonşalanţă de către promotorii sloganului «aşa se imunizează copiii»”, a mai scris medicul.

Acesta cere părinţilor şi dascplilor să nu insiste ca micuţii să participe la serbrile de final de an dacă sunt bolnavi.

”Văd că sunt presiuni din ce în ce mai mari pentru participarea la serbări indiferent de starea copilului. Oamenii vor să se tragă în chip şi să posteze poze, unităţile de învăţământ asemenea mai ales în situaţiile când au şi invitaţi „speciali”. La ce vor duce toate acestea? Copiii deja bolnavi au şansa de a se îmbolnăvi mai tare achiziţionând alte tulpini virale iar cei sănătoşi de a se îmbolnăvi de la cei bolnavi iar de sărbători….”, a mai scris medicul într-un al mesaj.

Ultima oră

Comentariul meu