video bairam cu mici și manele în curtea colegiului ”brukenthal” – isj sibiu: ”nu au cerut aprobare”

Unul dintre cele mai prestigioase colegii din Sibiu a organizat miercuri un bazar caritabil, care la final s-a transformat într-o petrecere cu mici și manele. Elevii de la Colegiul Național „ Samuel von Brukenthal” au dat drumul la grătare chiar în curtea școlii.

Târgul menit să strângă fonduri pentru Hospice „Casa Speranței” s-a finalizat cu o petrecere „pe cinste”. Elevii de la Colegiul Brukenthal au încins grătarele și au pus manele la volum maxim în curtea liceului, chiar în mijlocul Sibiului. Directoarea colegiului susține că acțiunea s-a petrecut strict pe domeniul școlii, iar muzica a fost imediat oprită când s-a observat că e prea tare.

„Totul s-a desfășurat în incinta școlii, nu pe domeniul public. A fost o acțiune exclusiv în școală, pe terenul școlii. Când am sesizat că muzica este prea tare, s-a oprit. Nu a fost nici o petrecere, a fost o acțiune de strângere de fonduri pentru elevii nevoiași din școală și pentru hospice-ul de copii. Este o activitate tradițională a școlii care s-a desfășurat în fiecare an, excluzând  anii de pandemie”, spune directoarea Colegiului Național „ Samuel von Brukenthal, Monica Hay.

video bairam cu mici și manele în curtea colegiului ”brukenthal” – isj sibiu: ”nu au cerut aprobare”
foto: arhivă

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu este intrigat

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sibiu nu au fost înștiințați despre organizarea bazarului sau a petrecerii de după. „Nu s-a cerut nici un fel de aprobare referitor la ce urma să se întâmple la bazar, sau după bazar, pentru a da un aviz. Reprezentanții Colegiului „Brukenthal” sunt responsabili pentru ce s-a întâmplat, și în timpul bazarului, și după”, spune Inspectorul Școlar General, Marius Novac.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Constantin Dincă, vede situația ca fiind una „regretabilă”. „Noi nu am fost înștiințați de organizarea acestui bazar. E regretabil dacă s-a ajuns la nivelul acesta. Păcat, mare păcat”, spune Dincă.

Ultima oră

Comentariul meu