proiect respins în 2019, reintrodus în parlament - închisoare pentru șoferii care provoacă accidente mortale
FOTO arhivă

Senatorul Robert Cazanciuc a anunțat că a introdus în procedură de urgenţă parlamentară un proiect de lege prin care şoferii depistaţi la volan băuţi şi fără permis şi care provoacă accidente mortale să facă închisoare.

Reacţia sa vine după ce un copil de 11 ani, care a făcut parte din grupul celor şase minori accidentaţi miercuri seară pe o trecere de pietoni din Petroşani, a murit joi în spitalul din localitate, unde era internat pe secţia de Terapie intensivă, relatează Digi24.

„Din păcate un alt copil a murit! În prima zi de plen a Senatului vom vota Legea Anastasia! Am solicitat şi s-a aprobat procedură de urgenţă pentru legea prin care am propus ca cei care se urcă la volan băuţi şi fără permis, folosind o maşină pentru a-şi ucide semenii, să ajungă direct în închisoare!”, a scris Cazanciuc, pe Facebook.

Autorul accidentului din Petroşani, un tânăr de 19 ani, din Aninoasa, s-a urcat beat la volan, deși nu avea permis de conducere. Acesta a fugist și de la locul faptei. Tânărul a fost identificat, în scurt timp, pe raza oraşului Aninoasa.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Robert Cazanciuc a introdus un proiect similar în circuitul parlamentar, în 2019, însă acesta fost respins, anul trecut, de Camera Deputaţilor.

Ultima oră

Comentariul meu