microbuz politia alcoolemie

Trei conducători auto au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile după ce au fost depistați conducând sub influența alcoolului. Aceștia se aflau la volanul unor microbuze de marfă și de transport persoane. 

Unul dintre șoferi a fost depistat pe drumul județean 105J. „Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Arpașu de Jos, în jurul orei 07:35, a fost depistat conducând un microbuz transport marfă pe DJ 105J și având o concentrație de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

alcoolemie2

Peste aproximativ o oră, în municipiul Sibiu, pe strada Ștefan cel Mare, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un microbuz transport persoane, condus de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Alțâna. În microbuz se afla un pasager. Testarea șoferului cu aparatul etilometru a indicat o valoare de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

alcoolemie1

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, în jurul orei 08:05, în municipiul Sibiu, pe strada Ștefan cel Mare, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit un alt microbuz, destinat transportului de marfă, condus de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, din localitatea Cașolț. Testarea bărbatului cu aparatul etilometru a indicat un rezultat de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu