politia trafic

Timp de trei ore, în dimineața zilei de 13 ianuarie, polițiștii au luat la control transportatorii din județul Sibiu. În acest interval, au fost aplicate zeci de amenzi în valoare de aproape 18.000 de lei. 

„În dimineața zilei de 13 ianuarie a.c., între orele 06,30 – 09,30, în baza Planului de acțiune pentru verificarea legalității transportului rutier de persoane, implementat la nivelul Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii rutieri sibieni au desfășurat ample acțiuni având drept scop principal creșterea gradului de siguranță pe linia transportului public de persoane și nu numai”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Acțiunile au vizat:

  • Verificarea respectării perioadelor de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor și existența verificării metrologice a aparaturii tahograf;
  • Verificarea respectării traseului și a graficului de circulație, cu opririle aferente, conform licențelor de traseu;
  • Respectarea capacității maxime de încărcare a autovehiculelor de transport persoane;
  • Verificarea respectării numărului maxim de locuri pe scaune, prevăzute în certificatul de clasificare al autovehiculului, față de numărul maxim de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, după caz.

tursib politia

S-a acordat o atenție sporită controalelor privind:

  • Starea psiho-fizică a conducătorilor auto;
  • Testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport;
  • Respectarea limitelor de viteză maximă legală admisă, pentru categoria de drum și categoria din care parte autovehiculul;
  • Valabilitatea inspecției tehnice periodice a autovehiculului;
  • Depistarea activităților ilegale de transport rutier de persoane.

Astfel, pe parcursul activităților specifice desfășurate la nivelul județului Sibiu, polițiștii rutieri au verificat 220 de autovehicule, au constatat o infracțiune la regimul rutier, au reținut două permise de conducere, au retras două certificate de înmatriculare și au aplicat 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 17.500 de lei.

Unsprezece sancțiuni au vizat nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă. 44 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte nereguli constatate, de la neutilizarea corespunzătoare a luminilor la conducerea unui autovehicul cu defecțiuni tehnice. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu