teatrul „radu stanca”, decorat de klaus iohannis - a primit ordinul „meritul cultural” în grad de comandor

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Teatrul Național „Radu Stanca” a fost decorat de Președintele României, Klaus Iohannis. I s-a coferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria D – „Arta Spectacolului”.

Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, a primit înalta și onoranta distincție în cadrul ceremoniei care s-a desfășurat vineri la București și în cadrul căreia au fost onorate instituții și personalități ale culturii românești.

„Aici, în această Sală a Unirii ne gândim cu toții la ceea ce înseamnă comunitatea în care încercăm să aducem miracolul, ce înseamnă dezvoltarea unui public și, mai ales, parteneriatele pe picior de egalitate cu marile teatre ale lumii. Ați recompensat instituții care, unele dintre ele, sunt de 235 de ani martori la ceea ce înseamnă marea creație a lumii în dialog. Mulțumim, Domnule Președinte. Este o mare bucurie că aici putem să facem dialog în numele Marelui și Domnului Poet al Națiunii Române”, a declarat Constantin Chiriac.

„Dumneavoastră, trupa Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu (…) ați oferit publicului în ultimele decenii perspective interesante către universul fascinant al diversității umane. România este recunoscută ca un spațiu al forței şi libertății de creație, care se prezintă lumii în fiecare an la marele Festival Internațional de Teatru de la Sibiu”, a subliniat Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul alocuțiunii susținute în cadrul ceremoniei de decorare a unor personalități și instituții de cultură cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

„Felicitări minunatului nostru Teatru sibian pentru o distincție pe care o merită cu prisosință. Felicitări domnului director Constantin Chiriac pentru neobosita dăruire și implicare, în slujba culturii. Primăria Sibiu a finanțat și continuă să sprijine această instituție culturală, apreciată nu doar în România, ci în lume, înțelegând importanța culturii pentru o comunitate deschisă și conectată la valorile reale, actul cultural formând caracterul, deschizând mintea și lumea”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, instituție de cultură aflată în subordinea
Primăriei Sibiu și a Consiliului Local Sibiu, este unul dintre cele mai mari teatre din
România și din Europa, înființat în 1 iunie 1788.

Ultima oră

Comentariul meu