elevi scoala
FOTO arhivă

Consiliul Județean (CJ) Sibiu va acorda încă patru burse sociale în acest an școlar, pe lângă cele 466 stabilite printr-un proiect de hotărâre anterior, elevilor care frecventează cursurile în centrele școlare de educație incluzivă din județ. Solicitarea a venit din partea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Mediaș, acolo unde sunt înmatriculați încă patru elevi, care îndeplinesc condițiile pentru acordarea bursei. 

Consilierii județeni vor vota în ședința de finalul lunii un proiect de hotărâre care prevede modificarea numărului burselor acordate în anul școlar 2022-2023 elevilor din învățământul special de stat din județul Sibiu. 

În ședința din octombrie 2022 a CJ Sibiu, consilierii au adoptat o hotărâre pentru stabilirea numărului și cuantumului burselor aferente anului școlar în curs pentru elevii din învățământul special de stat. În cadrul acestei hotărâri, s-a aprobat acordarea unui număr de 466 de burse sociale în cuantum de 200 de lei lunar. 94 dintre aceste burse au fost acordate elevilor din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Mediaș. Dar, între timp, patru noi elevi au îndeplinit condițiile pentru a primi bursă socială, astfel că e nevoie ca hotărârea din octombrie să fie modificată.  

„Având în vedere solicitarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Mediaș de majorare a numărului burselor de ajutor social pentru anul școlar 2022-2023 datorită faptului că înregistrează patru elevi noi înmatriculați în unitate care îndeplinesc condițiile de acordare a burselor de ajutor social, precum și ținând cont de prevederile art.16, alin.(1) al Ordinului Ministrului Educației nr. 5379/2022 conform căruia numărul de burse sociale se va actualiza lunar, dacă este cazul, se impune adoptarea unei hotărâri în sensul modificării Hotărârii nr. 260/2022 a Consiliului Județean Sibiu privind stabilirea numărului și a cuantumului burselor aferente anului școlar 2022-2023 pentru elevii din învățământul special de stat din județul Sibiu”, se arată în referatul de aprobare care însoțește proiectul de hotărâre. 

Astfel, în total, se vor acorda lunar burse sociale unui număr de 470 de elevi din învățământul special. Cele mai multe burse, 165 la număr, merg către Centrul Școlar de Educație Inclusivă nr.1 din Sibiu, iar cele mai puține la centrul din Turnu Roșu, 46 la număr. 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu