incendiu

Duminică după-amiaza, pompierii Stației Agnita au intervenit la un incendiu în comuna Bârhiș. Trei gospodării au fost afectate. Cauza incendiului a fost un aparat lăsat sub tensiune într-o anexă gospodărească. 

La locul incidentului au intervenit de urgență trei autospeciale de stingere, o autospecială SMURD și 18 salvatori militari precum și membrii SVSU Bârghiș. La sosirea forțelor incendiul se manifesta generalizat la mai multe anexe gospodărești dintre care și două șuri ale vecinilor situați de o parte și de alta a gospodăriei afectate.
De asemenea, incendiul cuprinsese și o parte din acoperișul casei de locuit. Din informațiile primite de la fața locului, proprietarii dormeau iar vecinii au observat târziu incendiul.

„Mai multe ore, salvatorii au intervenit pentru limitarea și lichidarea incendiului precum și pentru înlăturarea eventualelor focare rămase. Intervenția promptă a forțelor a condus la salvarea vieții animalelor aflate în anexa gospodăriei afectate și anume au fost salvați 4 porci, peste 20 de găini și un câine” reprezentanții ISU Sibiu.

În gospodăria de unde a pornit incendiul au ars anexele pe o suprafață de cca 100 mp, aparate electrice și materiale plastice si lemnoase depozitate, acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 50 mp și 5000 kg de furaje.

În gospodăria învecinată de o parte a ars partea laterală a șurii și materiale plastice si lemnoase depozitate in interior. O femeie (vecina) de cca 50 de ani a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale fiind transportată ulterior la CPU Agnita. În gospodăria învecinată de cealaltă parte a ars partea laterală a șurii pe aproximativ 50 mp.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric produs de un aparat lăsat sub tensiune

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Participă la discuție

1 Commentariu

Comentariu

  1. Asa se intampla daca in continuare construitm ca pe vremuri pe terenuri cu latime mica, cu casele lipite si anexele la fel. Singura deosebire fata de trecut e ca acum pompierii pot veni mai repede si pot opri incendiul mai repede. Altfel am fi ca pe vremuri, cand ia foc sura unui vecin ard surile si casele la jumatate de sat. Dar o sa “rezolvam” si faza cu pompierii, pentru ca nici ulitele nu vrem sa le facem suficient de late si daca avem masini le lasam in strada, ca in curte oricum nu e loc. Astfel nu vor mai putea ajunge masinile de pompieri unde trebuie in anumite zone. Inapoi in Evul mediu