blog 2

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat, luni, că până la finalul anului, românii vor putea să obțină câteva servicii notariale mai simple online, pentru a nu mai consuma timp în sălile de așteptare ale notarilor.

Burduja a explicat că ministerul său lucrează împreună cu Ministerul Justiției la un proiect de lege care va fi adoptat până la finalul sesiunii de primăvară-vară, urmând ca în șase luni să devină operabilă platforma online pentru servicii notariale, relatează Digi24.

”Ne-am uitat la ce fac alte state, inclusiv Republica Moldova, să poți să-ți emiți o procură în regim digital, sau să poți să ai o traducere autorizată de la distanță”, a spus ministrul Digitalizării.

Întrebat când se va întâmpla acest lucru, Burduja a explcat că până la finalul anului românii vor putea obține servicii notariale mai simple în format online:

”Noi lucrăm cu Uniunea Națională a Notarilor. Sunt tranzacții complicate, moșteniri sau altele unde este necesară totuși prezența în persoană, pentru a nu lăsa loc abuzurilor, și suntem în punctul final al unui proiect de lege, împreună cu Ministerul justiției, în calitate de coinițiatori, după adoptarea legii în 3-4 luni, obiectivul nostru este ca până în vară să avem legea adoptată, și până la finalul anului să avem primele servicii notariale disponibile în format digital, probabil cele mai simple, traducerile autorizate de exemplu. Declarațiile notariale, împuternicirile, urmează, poate nu chiar la șase luni de la lansarea platformei”. Platforma va fi gestionată de Uniunea Notarilor, a precizat ministrul.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu