pista biciclete
foto: arhivă

Municipalitatea a stabilit care vor fi costurile realizării pistei de biciclete care va lega parcul Sub Arini de Zoo. Consilierii locali vor vota, în ședința de la finalul lunii, indicatorii tehnico-economici. Pista va avea o lungime de aproape doi kilometri și, pe lângă amenajarea acesteia, vor fi realizate și zone de odihnă pe întregul traseu. 

Pista de biciclete de pe strada Theodor Aman va avea o lungime de 1,92 kilometri și va lega parcul Sub Arini de Grădina Zoologică, asigurându-se astfel continuitatea rețelei de piste din zonă. În prezent, strada Theodor Aman este utilizată în comun, atât de către pietoni, cât și de bicicliști. Prin acest proiect se va crea o pistă dedicată pentru biciclete, delimitată de calea pietonală, scopul fiind acela de a crește siguranța pentru ambele tipuri de deplasare.

În toamna anului trecut, proiectul pistei de bicicletele de pe Theodor Aman a primit finanțare prin PNRR (Componenta 10 – Fondul Local și Componenta 5 – Valul Renovării). Acum, ca urmare a procedurii de atribuire de servicii de proiectare, firma FIP CONSULTING a întocmit documentațiile studiului de fezabilitate în vederea realizării obiectivului. În acest sens, au fost stabilite și costurile. Investiția se ridică la aproape 6 milioane de lei cu tot cu TVA, iar consilierii locali vor trebui să voteze acești indicatori tehnico-economici în ședința din 26 ianuarie. 

Pe lângă amenajarea pistei propriu-zise, vor fi realizate și platforme de odihnă, mai exact opt refugii destinate repausului pe parcursul traseului. Totodată, vor fi amenajate și trotuarele de acces – punctele de legătură – la pista de biciclete. 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Comentariu