benzinarie 76428300

Angajații benzinăriilor din Italia fac grevă, iar acestea sunt închise pentru 48 de ore, începând de ieri seară până joi, 26 ianuarie.

Federația Italiană a Comercianților de Petrol susține că „guvernul, în loc să fie deschis la discuții cu privire la problemele reale ale sectorului, fuge de responsabilitate, acuzând benzinăriile de speculă, care pur și simplu nu există.”

Potrivit acestora, măsurile guvernamentale sunt ineficiente și penalizează doar managerii fără a-i proteja pe consumatori.

Cadacons a anunțat că va depune plângere după închiderea benzinăriilor. Asociația pentru protecția consumatorilor explică că „suspendarea completă a serviciului timp de 48 de ore va crea pagube enorme și nejustificate țării și cetățenilor.

De asemenea, Assoutenti, o altă asociație care protejează consumatorii, urmează aceeași linie, cerând prefecturilor și Avocatului Poporului să blocheze protestul prin forțarea benzinăriilor să se deschidă.

„Vremea rea și alerta de ninsoare care afectează diferite regiuni fac greva complet inaplicabilă, indiferent de motiv”, explică Furio Truzzi, președintele Assoutenti.

Dacă greva va continua, asociațiile pentru peotecția consumatorilor amenință cu o contragrevă a consumatorilor, cu implicarea transportatorilor de mărfuri, taximetriștilor și altor categorii de șoferi.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu