piata mare centru sibiu primarie 2

Mica Unire a Principatelor Române nu este sărbătorită la fel ca în alți ani la Sibiu, opțiunile pentru sibieni fiind foarte limitate. De data aceasta, Instituția Prefectului Județului Sibiu a ales să aniverseze în avans evenimentul istoric, iar în Ziua Unirii centrul orașului este pustiu.

Ziua Unirii Principatelor Române a fost celebrată în urmă cu o săptămână, pe data 18 ianuarie, în Piața Mare, unde sibienii au ascultat muzica și s-au bucurat să participe la „Hora Unirii”. Mulți dintre aceștia au crezut că este o repetiție a aceea ce urma să se întâmple marți, 24 ianuarie, însă acela a fost întregul eveniment. Prin urmare, la Sibiu, festivitățile care sărbătoresc Mica Unire sunt foarte puține.

Citește și: FOTO VIDEO Ziua Unirii Principatelor sărbătorită în avans – Sute de sibieni au jucat hora pe muzică militară în Piața Mare

„Noi nu ne luăm liber, ca să vă ocupăm timpul liber!”

Muzeul „ASTRA”  a organizat pentru marți o serie de evenimente cu ocazia aniversării zilei de 24 ianuarie, când a avut loc Mica Unire a Principatelor. Sibienii vor putea participa la filme și ateliere de storytelling despre istorici și nu numai, între orele 10:00 – 16:00, la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, platforma Etno Tehno Parc.

„Vă invităm să vizionaţi o serie de proiecţii de diafilme, poveşti şi basme cu tematică istorică și etnografică ce prezintă contexul Unirii de la 1859. În ,,playlist” avem Moş Ion Roată și Unirea, Vodă Cuza la Hanul Cucului, plus ateliere de storytelling, în care povestim basmele care existau în vremea unirii din 1859, adică Dănilă Prepeleac, Povestea Porcului, Ivan Turbincă și Amintiri din copilărie. Interval orar: 10:00 – 16:00, 23&24 ianuarie (luni – marţi)”, transmit reprezentanții într-o postare pe facebook.

muzeul astra

Elevii de la Școala Gimnazială Chirpăr au aniversat și ei Mica Unire, marți, prin cântece, poezii și prezentări care i-au surprins în mod plăcut pe toți participanții la eveniment. Viceprimarul Comunei Chirpăr, Alfred Gabriel, s-a alăturat și el la festivitate.

scoala chirpar

„Elevii Școlii Gimnaziale Chirpăr, sub atenta îndrumare a cadrelor didactice, au sărbătorit Mica Unire prin cântece, poezii și prezentări care i-au surprins în mod plăcut pe toți participanții la eveniment. Recitatorii, îmbrăcați în frumoase costume naționale, au dat glas mesajului patriotic prin minunate versuri în care și-au exprimat dragostea față de istoria noastră, față de țară. Într-o atmosferă de mare sărbătoare, Viceprimarul Comunei Chirpăr, Domnul Alfred Gabriel, s-a alăturat elevilor și profesorilor într-o horă a bucuriei, Hora Unirii, constituită ad-hoc în parcul din fața școlii”, se arată pe pagina de facebook a școlii.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu