bijuterie simpla sibiu
Sursă foto: Freepik

De la cele mai fine inele, până la cele mai strălucitoare brățări, o bijuterie poate să îți schimbe total aspectul. Fie că se află la un eveniment sau aleg să poarte o bijuterie într-o zi obișnuită, sibiencele preferă modelele simple sau pe cele cu diamante.

În ultima perioada, sibieni au ales să apeleze la bijuteriile mai simple, care dau o notă de eleganță aparte. „În general sibienii merg pe lucrurile nu foarte complicate. Bijuteriile minimaliste s-au dat foarte bine anul trecut, nu bijuteriile foarte încărcate. Se mai caută și cele cu pietre semiprețioase sau modele clasice. Pentru bărbați au fost în trend brățările cu biluțe” a spus Alina Moț de la Estat Shop.

O altă tendință întâlnită la Sibiu în materie de bijuterii sunt diamantele. „Se caută bijuteriile cu mai multe diamante și pietre prețioase. Magazinul nostru are o varietate largă de bijuterii cu pietre prețioase” a spus Natalia de la Sabrini. În ceea ce privește verighetele, un alt comerciant ne-a spus că printre preferințele sibienilor se află cele înguste, cel mai probabil pentru a se purta pe același deget cu inelul de logodnă.

bijuterii 3
Sursă foto: facebook/Estat Shop

Aurul în top, argintul tot mai aproape

Aurul, metalul cel mai îndrăgit, nu și-a pierdut faima. Mulți sibieni îl aleg mai ales atunci când vor să facă un cadou unei persoane dragi. „ Aurul mereu va rămâne în top. Majoritatea clienților care achiziționează sunt tineri care vor să facă un cadou pentru mama sau pentru sora lor” a mai spus Natalia.

Nici argintul nu e mai prejos, în ultima perioadă fiind din ce în ce mai cerut. „Acum majoritatea clientelor mele merg pe argint, mai puțin pe aur sau pe bijuteriile placate cu aur. În general pe argint, lucruri minimaliste care se pot purta toată ziua. Când aleg cadouri, optează pentru ceva care să meargă toată ziua, nu ceva extravagant” a spus Alina.

bijuterii 1
Sursă foto: facebook/Estat Shop

S-a mărit numărul clienților

Dacă în perioada pandemiei numărul clienților a scăzut, acum comercianții magazinele de bijuterii din Sibiu au simțit o ușoară creștere. „În luna cadourilor a fost aglomerat, cam așa este în perioada Crăciunului, dar în luna februarie, comparativ cu anul trecut când eram în pandemie, au fost mai mulți clienți” spune Natalia.

„A crescut numărul de clienți, pentru că anul trecut în perioada asta eram încă în pandemie. Acum oamenii s-au mai liniștit și numărul clienților este mai mare față de anul trecut. Cu toate acestea sunt foarte atenți la ceea ce prețuri, mai exact nu își mai aleg bijuterii care sunt scumpe, își aleg bijuterii cu prețuri de „mijloc”, pentru că sunt limitați ca și buget” ne-a spus Alina.

Citește și: Sibiencele preferă machiajul natural – Eyeliner-ul și culorile nude cele mai căutate – Makeup artist: „Se regăsesc pe ele uitându-se în oglindă”

bijuterii 2
Sursă foto: facebook/Estat Shop

Prețul unei bijuterii poate ajunge și la câteva mii de lei

Dacă vreți să faceți un cadou unic pentru o persoană dragă, atunci trebuie să știți că prețurile pot ajunge la câteva mii de lei. „ Prețurile le am de 10 ani la fel, iar cea mai ieftină bijuterie începe de la 10 lei. Cea mai scumpă bijuterie pe care am dat-o a costat în jur de 2500 de lei. În general, erau placate cu aur alb și cu cristale swarovski, făcute manual” a spus Alina Moț.

La Sabrini cele mai scumpe bijuterii poate ajunge între 5 000 și 10 000 de lei. Pentru cei care vor să își repare o bijuterie stricată, reparația începe de la 50-60 de lei la Karat Design.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu