Publicat înTehnologie, Ultima oră

VIDEO Cum arată cel mai mare avion din lume – Este dotat cu 6 motoare Boeing

avionul stratolaunch roc cand decoleaza 1024x576 1
foto Useit.ro

Stratolaunch Roc, cel mai mare avion din lume, a încheiat cu succes recent un zbor de 6 ore, deasupra Deșertului Mojave. Decolarea și imagini de la eveniment au fost publicate online.

Stratolaunch Roc a fost creat pentru a căra rachete și alte vehicule mici, de aici și dimensiunea sa impresionantă. Are cele mai mari aripi de până acum, cu o lungime care depăsește un teren de fotbal american, relatează Useit.ro

Stratolaunch Roc a fost construit de Stratolaunch Systems, o companie aerospațială din SUA. El a fost dezvăluit inițial în 2017 și a avut primul zbor în 2019, scrie Business Insider.

Cel mai mare avion din lume are aripi mai lungi decât un teren de fotbal

Avionul e înregistrat cu ajutorul codului N351SL. Până acum, a avut 9 zboruri, cel mai recent fiind și cel mai lung. A durat 6 ore și a avut loc deasupra Deșertului Mojave, din California.

Cel mai mare avion din lume a decolat pe 13 ianuarie și a atins o altitudine maximă de 6858 de metri. Stratolaunch Roc va avea primul zbor hipersonic cu vehiculul Talon-A în prima jumătate a anului 2023.

Stratolaunch Roc a fost creat cu ajutorul a 2 avioane Boeing 747-400, care au fost folosite în trecut de către United Airlines. Acestea au fost dezasamblate pentru a construi structura avionului.

Spre deosebire de alte avioane hipersonice, cel mai mare avion din lume poate decola de pe o pistă de aeroport. US Air Force Research Laboratory susține zborurile test ale aeronavei.

NASA a anunțat recent că vrea să producă un avion inedit, în colaborare cu Boeing.

Stratolaunch Roc are 6 motoare Boeing 747, Pratt & Whitney’s PW4056. Aeronava poate căra până la 3 rachete.

În 2019, a fost scos la vânzare pentru 400 de milioane de dolari, dar nu a fost încheiată nicio înțelegere oficială. Richard Branson, ce a fost vizitat de către Elon Musk înainte de primul său zbor în spațiu, s-a oferit să cumpere avionul pentru 1 dolar.

Acum, compania se pregătește pentru următorul zbor al vehiculului, ce va fi și primul hipersonic de până acum.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu