indragostiti 2
Sursă foto: LionhearTV

Mai sunt câteva zile și luna îndrăgostiților va începe, iar pentru această etapă cofetarii din Sibiu au pregătit diferite preparate care pot îndulci seara îndrăgostiților. De la torturi în formă de inimioară, până la eclere personalizate, Valentine’s Day va fi marcată și anul acesta cu arome și mirosuri inedite.

În această lună, conform cofetarilor sibieni, cele mai căutate vor fi torturile în formă de inimă sau cele cu figurine din zahăr. „Foarte mult s-au căutat torturile în formă de inimioare sau cele decorate cu inimioare care să trezească sentimentul romantismului” a spus Andra de la Tekaffe.

La cofetăria „Mar & Di Casuța Dulce Sibiu”, pe lângă torturi în formă de inimă, în această perioadă se mai caută și mousse de ciocolată, monoporții în formă de inimă și în general prăjiturile roșii precum tortul red velvet. Mai sunt îndrăgite și dulciurile realizate în formă de buchet de flori sau brioșele decorate în trandafiri.

Citește și: Torturile red velvet și cele personalizate la mare căutare în Sibiu – „Uneori personalizarea a fost mai scumpă decât tortul”

prajituri ziua indragostitilor 4

Pachete unice pentru îndrăgostiți

O altă variantă pe care cuplurile din Sibiu o au este cumpărarea unui pachet de la Naty Delice, care cuprinde un tort, un buchet de flori și o sticlă de șampanie. „Luna februarie este luna iubirii, iar în fiecare an am pregătit pentru îndrăgostiți torturi în formă de inimoare cu ingrediente cât mai naturale, atent selecționate. Comanda care ne-a rămas în minte de anul trecut a cuprins un buchet de 101 trandafiri” ne-a spus Ioan Ploiu, administrator.

Cerere în căsătorie sau mesaje romantice unice

Pentru cei care vor să transmită un mesaj persoanei iubite cu ocazia Zilei îndrăgostiților, pot apela acum și la prăjituri. La Sucré, în luna iubirii se vor putea cumpăra eclere personalizate cu mesaje sau imagini, macarons speciale cu cremă de trufe negre de pădure sau mousse în formă de buze cu ciocolată belgiană.

„De la 1 februarie în gama de ciocolaterie vor fi incluse pralinele din ciocolată belgiană, umplute cu cremă fină și alune de pădure, care vor fi împachetate într-o cutie specială pentru Ziua Îndrăgostiților. Pe lângă acestea, am pregătit pentru această perioadă o cutie care conține o inimioară din ciocolată belgiană și un ciocănel de lemn. Inimioara se sparge cu ciocănelul, iar în interior se pot găsi diferite sortimente de macarons sau cadouri, precum un parfum. Anul trecut cineva s-a folosit de această inimioară pentru a-și cere în căsătorie persoana iubită” a spus Casandra Rochi, administrator Sucré.

Prețuri accesibile pentru toată lumea

Chiar dacă în ultima perioadă prețurile au crescut, cofetăriile din Sibiu oferă prețuri avantajoase. Prețul unui kilogram de tort începe de la 80 de lei la Tekaffe. Un pachet care conține tort, un buchet de flori și șampanie poate începe de la 120 de lei.

Un macarons sau o pralină de ciocolată costă 6 lei bucata, în timp ce un ecler personalizat cost 20 de lei. Prețul unei inimioare de ciocolată este de 250 de lei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu