parc caini valea sapunului 1

Locul de joacă pentru câini din Valea Săpunului a stârnit controverse în rândul locuitorilor din zonă, aceesta fiind în momentul de față plin de noroi. Primăria din Sibiu explică situația și afirmă că loc de joacă nu a fost încă deschis, iar accesul în parc a fost făcut cu forța. 

La doar câteva luni de la ultimul „scandal” pe care parcul de câini din Valea Săpunului l-a iscat, odată cu anunțarea construirii acestuia, noi probleme au fost semnalate. Vlad Curlov este un locuitor din zonă care a vrut să își plimbe câinele prin parc, dar a observat că acesta este plin de noroi. „Au întârziat cu construcția, trebuia să îl deschidă în noiembrie. Acum am văzut că este deschis, dar este plin de noroi. Să pui câinele în nămolul de acolo nu se poate, acele robinete de apă curentă pentru câini nu funcționează, nu dau apă. Nu este iluminat pe timp de noapte” ne-a spus Vlad.

O altă problemă pe care Vlad o semnalează este cea a programului, susținând că cei care lucrează până seara nu mai au unde să își plimbe câinii. „Programul este aberant, mai ales la un loc de joacă pentru câini. Eu am locuit un an în Mureș unde puteai merge la parcul pentru câini 24 din 24, iar în fiecare cartier exista parc de câini. Aici dacă lucrezi până mai târziu nu mai ai unde să mergi cu câinele” ne-a spus acesta.

Citește și: VIDEO Protest împotriva locului de joacă pentru câini din Parcul Valea Săpunului – „Nu se poate să ies cu copilul direct în țarcul de câini”

Parcul nu a fost încă deschis

Întrebați de problemele din parc, reprezentanții Primăriei Sibiu ne-au transmis că locurile de joacă pentru câini de pe Aleea Șelimbăr, str. Maramureșului și str. Oașa, nu sunt deschise publicului, nefiind finalizate încă. Au fost amplasate echipamentele de joacă, cișmelele au fost conectate la rețeaua de apă și vor fi pornite la deschidere, în prezent lucrându-se la amenajarea gazonului prin însămânțare cu iarbă. În ceea ce privește programul de funcționare, afișarea respectivei plăci a fost o cerință a contractului de lucrări.
 
„Cu toate că aceste spații nu sunt deschise publicului, fiind încuiate, inspectorii Serviciului Gospodărire au constatat că la toate cele trei locuri de joacă pentru câini au fost forțate porțile de acces în incintă. De altfel, în cadrul inspecției efectuate în data de 18 ianuarie, în spațiul de pe Aleea Șelimbăr se aflau două persoane împreună cu cățeii, iar yala prezenta urme de noroi, ceeea ce indică că a fost lovită cu piciorul” a transmis Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.
 
În momentul de față parcul nu are un semn care să interzică accesul în incinta cestuia și porțile sunt larg deschis. Aceasta a mai transmis faptul că deschiderea nu s-a putut realiza pentru că iarba însămânțată pentru amenajarea solului nu a germinat încă, vegetația aflându-se în repaus vegetativ din cauza sezonului rece. Locurile de joacă pentru câini vor fi deschise publicului după ce solul va fi acoperit cu iarbă pentru a nu se forma noroi care să creeze disconfort proprietarilor patrupedelor.
 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu