încă trei autobuze de pe traseele 8, 14 și 17 tursib afectate de frig - „îți e frică să stai pe scaun pentru că e gheață”

Numărul sibienilor care se plâng de frigul din autobuzele Tursib este în continuă creștere. Mai multe persoane ne-au semnalat faptul că autobuzele de pe liniile 8, 14, 17 și 18 nu oferă căldură, iar șoferii nu sunt dispuși să vorbească despre această problemă. 

„Este foarte frig afară, iar în autobuz e și mai frig. Pentru oamenii care călătoresc zilnic este îngrozitor. Eu merg zilnic pe linia 17, iar săptămâna asta, când a fost acest ger cumplit nu au băgat deloc căldură” a spus Angelo.

Probleme similare se întâlnesc și în autobuzele de pe linia 8 și 14. „Eu mă duc în fiecare dimineață la serviciu cu autobuzul 8 și mama mea cu 14 și până acum nu am avut căldură în autobuze. Oamenilor le este frică să țină mâna pe bara de autobuz pentru că șoferii nu pornesc căldura. Este dezastru pe autobuze. Șoferii nu stau de vorbă, le bați în geam și se fac că plouă. De când a venit iarna, eu nu am văzut vreodată să bage căldură. Le este frică pentru faptul că li se consumă motorina și fac economie pentru Tursib? Nu pot să îmi dau seama de ce nu bagă căldură. Sunt foarte aroganți, ei au impresia că sunt pe TIR frigorific, cară mâncare să nu se strice. Îți e frică să stai pe scaun în autobuz pentru că e gheață. Și aste e de dimineață de la 6, dar ei au curse de dimineață de la ora 5, până la 6 ar trebui să se încălzească, nu? Măcar geamurile să fie dezghețate” ne-a spus Ionela.

Citește și: Autobuz congelator pe linia 18 Tursib – „Este un frig inimaginabil, e gheață în interior”

Sesizările la sediu nu au adus îmbunătățiri 

Un alt sibian ne-a transmis faptul că a făcut diferite solicitări la compania Tursib, însă aceștia nu au remediat situația. „În aceasta dimineață, când afară erau -14 grade, în autobuzul Tursib de pe linia 17, la cap de linie „Reșița” +1 grad. Până la staţia „Zidul Cetăţii” a crescut temperatura la +3 grade. Nici măcar temperatura din frigider nu o avem. Oricum până la coborâre mi-au îngheţat genunchii. În următoarele zile se prognozează temperaturi de -17 grade, la ce să ne așteptăm din partea Tursib-ului ? Consider ca nu este o situaţie normală, având în vedere că flota de autobuze nu este foarte veche, și atunci există două explicații: ori autobuzele nu au instalația de încălzire pusă la punct, ori șoferii nu știu să folosească butoanele de pe bord. Situaţia de azi nu este singulară pe traseul 17, șoferii motivând că ,,nu dă căldură (autobuzul),ce să-i fac?”. Și totuşi Sibiul se laudă cu flota de autobuze și cât de pus la punct este sistemul de transport în comun. Personal, am dubii în această privință” se arată într-o sesizare trimisă de Constantin către Tursib.

Citește și: Reacția Tursib după ce mai mulți pasageri s-au plâns de frigul din autobuze – „Pierderile de căldură la fiecare deschidere a uşilor sunt foarte mari”

Ultima oră

Comentariul meu