șelimbăr nu râvnește să devină oraș - primarul marius grecu: ”nu ne gândim să devenim nici oraș, nici municipiu”

Comuna Șelimbăr are, conform datelor recensământului din 2022, o populație de 17.492, iar conform prevederilor LEGII nr.351 din 6 iulie 2001, privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național, ar putea deveni oraș.

În cazul orașelor, un prim criteriu, pe lângă altele ce țin de infrastructură și servicii sociale, se referă la populație, iar cerința minimă este de 5.000 de locuitori.

Primarul Marius Grecu susține însă că ideea ca Șelimbărul să devină oraș nu este o prioritate pentru administrația locală.

”Nu ne gândim să devenim nici oraș, nici municipiu, noi suntem comuna Șelimbăr, ne e bine așa. Dar pentru asta, putem avea servicii și nivel de trai de locuitori de oraș sau municipiu. Primul dezavantaj pentru locuitorii noștri ar fi taxe și impozite mai mari, în momentul în care am deveni oraș și doar pentru o denumire nu merită. Putem avea însă toate condițiile unui oraș, iar munca noastră, a tuturor celor din administrația locală, este în acest sens: de a trăi în comuna Șelimbăr cel puțin la același nivel de trai ca cel al sibienilor din orașe sau din municipiu”, a declarat Marius Grecu.

Ultima oră

Comentariul meu