rafael vinoly
Sursă foto: NPR

După o carieră în care a proiectat clădiri deosebite în întreaga lume, renumitul arhitect Rafael Viñoly a murit la vârsta de 78 de ani.

Rafael Viñoly, un arhitect de origine uruguayană care a proiectat clădiri distincte și emblematice în întreaga lume, a murit la vârsta de 78 de ani, relatează Mediafax.

Viñoly, a cărui firmă are sediul în New York, a murit joi, în urma unui anevrism, la un spital din oraș. Román Viñoly a declarat că tatăl său a murit pe neașteptate.

„Lasă o moștenire bogată de proiecte distinctive și atemporale care s-au manifestat în unele dintre cele mai recunoscute și iconice structuri din lume, printre care Forumul Internațional din Tokyo, Muzeul de Artă din Cleveland, Aeroportul Carrasco din Montevideo și 20 Fenchurch Street din Londra”, a declarat Román Viñoly într-un comunicat.

Clădirea londoneză este supranumită „Walkie Talkie”, datorită formei sale curbate distinctive care seamănă cu un aparat de radio cu două căi.

Viñoly s-a născut la 1 iunie 1944, în Montevideo, Uruguay. La începutul carierei sale, a fondat Estudio de Arquitectura, care a devenit unul dintre cele mai mari studiouri de design din America Latină.

S-a stabilit la New York în 1979 și a fondat Rafael Viñoly Architects patru ani mai târziu.

Viñoly a devenit membru al Institutului American de Arhitecți în 1993 și este membru al Institutului Japonez de Arhitecți. A fost numit membru internațional al Institutului Regal al Arhitecților Britanici în 2006.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu