top tari europene
Sursă foto: Digi24

Munca de acasă a devenit o soluție ideală pe perioada pandemiei, dar și pentru cei care vor mai mult timp alături de familie și mai puțini nervi în trafic. Cum arată topul țărilor în Europa ideale pentru telemuncă.

Belgia ocupă locul 10 în topul celor mai atractive țări pentru munca de acasă. Polonia este pe locul 9, iar locurile imediat următoare sunt ocupate de Franța, Estonia și Suedia, relatează Digi24.

Locul 5 în clasamentul european este ocupat de Olanda, urmată de Lituania pe locul 4. Pe locul trei este Spania, care este în top 10 și la capitolul securitate cibernetică și condiții economice și sociale.

Danemarca ocupă locul 2, fiind una dintre cele mai căutate țări pentru facilitatea pe care le-o oferă angajaților în ceea ce privește munca la distanță. Germania conduce detașat la nivel global la acest capitol, fiind considerată cea mai bună țară pentru munca de acasă.

România stă mult mai rău la capitolul muncă remote. Asta o arată locul 42 la nivel global pe care îl ocupă și locul 41 în ceea ce privește securitatea cibernetică. Ceva mai bine stă la capitolul condiții sociale, dar dezamăgește la capitolul infrastructură. Țara est-europeană care stă cel mai bine la munca la domiciliu este Grecia.

Țările au fost evaluate în funcție de condițiile economice și sociale, securitatea cibernetică, infrastructura pe care o au și modul în care au gestionat pandemia.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu