femeie piscina
Sursa: Newsweek

Autoritățile din Berlin au anunțat că de acum înainte este permisă intrarea topless în piscinele publice. Decizia a fost luată în urma unui incident petrecut în anul 2020.

În 2020, o femeie a reclamat că nu i s-a permis să înoate topless, la fel cum li se permite bărbaților. S-a întâmplat în ciuda faptului că piscina nu avea reglementări specifice de gen pentru ținută, acceptând pur și simplu costumele de baie din comerț, potrivit unor surse oficiale citate de TheMayor.EU, scrie Mediafax.

Acum autoritățile din Berlin au anunțat că va fi permisă intrarea topless în piscinele publice, în condițiile în care regulile erau prea vagi pentru a interzice înotătoarele topless. În același timp, pe viitor, piscinele din Berlin nu ar trebui să își modifice regulile interne și să continue să permită accesul egal între sexe la piscine.

Și autoritățile din Göttingen, Germania, au permis înotul topless, din vara anului 2022, după un incident similar.

Oficialii din Berlin au declarat că, în viitor, standardele piscinelor vor fi aplicate în mod egal tuturor celor care le frecventează, permițând egalitatea de gen. Asta înseamnă că reglementările privind costumele de baie vor fi mai libere și vor fi tratate ca un atribut care nu este specific genului.

Noul regulament nu ar impune în niciun fel acoperirea părții superioare a corpului. „Decizia piscinelor creează drepturi egale pentru toți berlinezii, indiferent dacă sunt bărbați, femei sau non-binari. De asemenea, ea creează siguranță juridică pentru personalul din piscine. Este vorba de aplicarea consecventă a regulamentului și de a nu mai fi emise evacuări sau interdicții”, a declarat un purtător de cuvânt al biroului Ombudsmanului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu