robert blake
Sursă foto: MEAWW

Robert Blake, actorul american, cunoscut pentru rolurile sale din “Baretta” și “Cu sânge rece”, a murit la vârsta de 89 de ani. Anunțul a fost făcut de nepoata sa. 

Blake “a murit liniștit, înconjurat de familie alături de el în Los Angeles”, potrivit unei declarații a reprezentantului său, relatează Mediafax.

Cauza decesului a fost o boală de inimă, potrivit nepoatei lui Blake, Noreen Austin.

Actorul, care a jucat în numeroase roluri de televiziune și film, este cunoscut și pentru că a fost achitat pentru uciderea în 2001 a celei de-a doua soții a sa, Bonny Lee Bakley, după ce probele medico-legale au arătat că nu el a împușcat-o.

Blake și-a început cariera de actor încă din copilărie. A atras atenția directorilor de casting de la studiouri când avea 5 ani. A apărut pentru prima dată în filmul “Bridal Suite” din 1939, apoi în seria de scurtmetraje “Our Gang”, care a dus la peste 200 de roluri în filme.

Dar rolul său ca detectiv Tony Baretta în serialul de televiziune “Baretta” este cel mai cunoscut. Serialul, care a fost difuzat între 1975 și 1978, i-a adus lui Blake un Emmy pentru rolul principal remarcabil într-un serial dramatic.

Pe 4 mai 2001, Blake și cea de-a doua soție a sa, Bakley, au ieșit la cină la restaurantul italian Vitello’s din Studio City, California. Blake a declarat poliției la momentul respectiv că, după masă, au mers împreună la mașină, dar Blake a spus că a trebuit să se întoarcă în restaurant. Când a revenit, Blake a spus că a găsit-o pe Bakley în mașină, împușcată. Poliția a luat în considerare mai mulți potențiali suspecți, dar s-a oprit asupra lui Blake și, 11 luni mai târziu, l-a arestat. El a pledat nevinovat la acuzații și a fost ținut luni întregi în spatele gratiilor înainte de a i se acorda în cele din urmă o cauțiune în așteptarea procesului.

În martie 2005, el a fost judecat și achitat de crime.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu