arhiepiscopul de canterbury
Sursă foto: Evenimentul Zilei

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va veni în vizită în România. Acesta va fi primit la Palatul Elisabeta, de către Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort.

Întâlnirea va avea loc luni, de la ora 12:30. Potrivit Casei Regale a României, la primirea liderului Bisericii Angliei vor lua parte „ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Regatului Unit la București, Excelența Sa dl Andrew Noble LVO, reverendul canon dr. Jeremy Morris, secretarul privat James Megoran, părintele paroh al Bisericii Anglicane București, părintele Nevsky Everett, și doamna Andrada Petrache, de la Ambasada Regatului Unit la București”, relatează Mediafax.

În timpul evenimentului, Majestatea Sa și Principele Radu vor oferi un dejun oaspeților.

Arhiepiscopul de Canterbury este liderul spiritual al Bisericii Anglicane din întreaga lume și, alături de Arhiepiscopul de York, conduce Biserica Angliei. Al 105-lea arhiepiscop de Canterbury, Justin Welby a fost întronizat în martie 201. Primul arhiepiscop de Canterbury din istorie a fost întronizat în anul 597.

În ultimul deceniu, liderul Bisericii Anglicane a condus ceremoniile religioase majore ale Angliei și ale Familiei Regale britanice, precum comemorarea Ducelui de Edinburg în martie 2022 și funeraliile de Stat ale Reginei Elisabeta a II-a, în septembrie 2022. Arhiepiscopul de Canterbury este cel care va conduce ceremonialul Încoronării Regelui Charles al III-lea, la Abația Westminster, în ziua de 6 mai 2023, a precizat Casa Regală a României.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu