plan dejucat
Sursă foto: Digi24

Autoritățile de la Chișinău au anunțat dejucarea unui plan organizat de Rusia pentru destabilizarea Republicii Moldova. În cadrul unei conferințe de presă s-a transmis faptul că s-a reușit destructurarea unei rețele alcătuite din „10 grupe a câte 5-10 persoane”, racolate „din rândul celor cu antecedente penale și sportivilor”. 

Scopul rețelei era organizarea  „unor acțiuni de destabilizare pe teritoriul Republicii Moldova în timpul protestelor care urmează să aibă loc, inclusiv pentru ziua de azi (duminică)” a spus Viorel Cernăuțeanu, relatează Digi24.

În cadrul protestelor urmau să fie folosite inclusiv „persoane fără discernământ”, iar agitatorii ar fi urmat să primească 10.000 de dolari, fiecare.

De asemenea, membrii rețelei erau în legătură directă cu „forțe și partide de opoziție din Republica Moldova” care i-ar fi ajutat inclusiv cu avocați, în caz de nevoie, a mai spus șeful poliției din Republica Moldova, care nu a precizat exact despre ce „forțe de opoziție” este vorba.

„Ieri (sâmbătă) au fost ridicate 25 de persoane, majoritatea au început să dea declarații. Șapte sunt reținuți ca lideri ai grupărilor. Aceste grupuri au fost destructurate”, a spus Cernăuțeanu.

Concomitent, Poliția de Frontieră a anunțat că „au primit refuz de intrare în Republica Moldova 182 de cetățeni străini”, inclusiv un „posibil” mercenar Wagner.

„Atragem atenția că măsurile întreprinse, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute în comun cu autoritățile naționale, inclusiv prin schimbul de informații cu partenerii internaționali, a permis depistarea în fluxul de pasageri, în punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul Internațional Chișinău a unui cetățean care a fost identificat ca și un posibil reprezentant al unei companii private militare din Federația Rusă (Wagner). Cetățeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire”.

„Pericolul destabilizator este continuu, când ne uităm la cifre, nu este vorba doar de 25 de persoane, este vorba de un număr mult mai mare”, a declarat șeful Poliției Republicii Moldova, Viorel Cernăuțeanu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu