iohannis
Sursă foto: Digi24

Președintelele României a călătorit de 26 de ori în țară și în străinătate în 2022 și primele două luni ale anului 2023. Din acestea doar 7 nu au avut oprire la Sibiu. 

Detaliile publicate în exclusivitate pe pagina de Facebook despre vizita oficială a Președintelui României în Japonia și Singapore din martie 2023 au stârnit o grămadă de reacții în presa națională, dar și în rândul politicienilor, relatează BOARDINGPASS.

În ceea ce privește reacția oamenilor de rând, aceștia sunt indignați, printre altele, de faptul că, înainte de a zbura spre Tokyo (Japonia), avionul închiriat de Administrația Prezidențială de la Global Jet (Luxemburg) a zburat întâi din București spre Sibiu și abia apoi a zburat mai departe spre capitala Japoniei.

Însă, opririle pe aeroportul din Sibiu a avioanelor închiriate de Administrația Prezidențială pentru călătoriile Președintelui nu sunt deloc o excepție, ci o regulă, după cum reiese din datele analizate de BOARDINGPASS.

Conform listei de zboruri efectuate de Președinte în 2022 și primele două luni ale anului 2023, compilată de BOARDINGPASS, din cele 26 de călătorii avute de acesta în țară și străinătate, doar șapte nu au avut opriri pe aeroportul sibian.

Motivul opririlor pe aeroportul din Sibiu, care au o durată de numai câteva zeci de minute, ne este necunoscut. Referitor la operatorul zborurilor, pentru vizitele oficiale din Paris și Bruxelles din februarie 2022 și vizitele oficiale din Marea Britanie și SUA din septembrie 2022 Administrația Prezidențială a închiriat avioane de tip Dassault Falcon 8X și 900DX de la Global Jet.

Restul zborurilor au fost operate de compania aeriană Toyo Aviation. Aceasta este certificată în țara noastră și deține, conform Autorității Aeronautice Române (AACR), cinci avioane private.

În anii trecuți, Președintele României a mai călătorit de câteva ori cu avioane închiriate de la compania Global Jet, însă majoritatea zborurilor avute de acesta erau la bordul unui avion operat Toyo Aviation.

Administrația Prezidențială a transmis Agerpres că în anul 2022 a cheltuit 16.604.678,40 de lei pentru 21 de deplasări externe efectuate de Președinte.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu