politia furt lemne 1
foto: arhivă

Un bărbat din Jina a fost amendat cu 5.000 de lei de polițiști după ce a fost prins transportând cu o autoutilitară 2,5 mc de mesteacăn fără a avea documente de proveniență și transport. Persoana de la care a cumpărat lemnele a fost, de asemenea, sancționată. 

„La data de 11 martie a.c., în jurul orei 12,45, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe raza localității Rod de către un bărbat în vârstă de 66 de ani, din Jina”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Polițiștii au constatat că bărbatul transporta cantitatea de 2,5 mc de mesteacăn fără a deține documente legale de proveniență și transport. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic responsabil în zonă.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că bărbatul cumpărase materialul lemnos de la un localnic din Jina, în vârstă de 26 de ani, acesta din urmă fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru deținere de material lemnos fără documente de proveniență.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu