angelika disparuta 7 martie

Angelika Maurer, tânăra în vârstă de 25 de ani din Sibiu, este dispărută de mai bine de o lună. Pe măsură ce zilele trec, misterul se adâncește. Nu există noi indicii care să conducă la depistarea acesteia sau la stabilirea circumstanțelor în care fata s-a făcut nevăzută. Polițiștii au căutat-o neîncetat în toate aceste zile, la unele acțiuni participând sute de persoane. Toată Pădurea Dumbrava, de la marginea orașului de pe Cibin, a fost periată, în speranța că vor fi găsite noi probe. La fel și spitalele din județ, fermele, stânele, mănăstirile și orice loc unde tânăra s-ar fi putut adăposti. Fără rezultat însă, căci cercetările nu duc nicăieri. Telefonul pe care polițiștii l-au găsit în pădure în urmă cu două săptămâni ar putea ascunde indicii importante, iar în acest sens el urmează să fie analizat de anchetatori. 

În istoria recentă a Sibiului nu a mai existat o dispariție misterioasă precum cea a Angelikăi Maurer. Cazul se află în atenția anchetatorilor de o lună de zile, atunci când familia a sesizat că tânăra nu mai poate fi contactată. Au fost cercetate toate locurile unde s-ar fi putut duce studenta, însă fără vreun rezultat. Oamenii legii continuă să o caute. 

Dispariție învăluită în mister. Când a fost văzută ultima oară

Polițiștii sibieni au fost informați, în data de 15 februarie, cu privire la plecarea voluntară a unei tinere, pe nume Angelika Claudia Maurer, de la căminul studențesc din Sibiu în care aceasta locuia. Fratele este cel care a alertat autoritățile, asta după ce mama sa a fost sunată de către profesorii de la facultate, care voiau să știe de ce studenta nu a mai participat la cursuri. 

Practic, Angelika era dispărută deja de o săptămână, din 8 februarie, însă nimeni nu a sesizat că lipsește. Nu ținea legătura cu familia și vorbeau rar, lucru pe care l-a confirmat chiar fratele ei. Sursele Ora de Sibiu spun că Angelika era o fire retrasă și introvertită și nu avea mulți prieteni. 

VEZI AICI IMAGINI DIN DIMINEAȚA DISPARIȚIEI

Cu o seară înainte de dispariție, Angelika ar fi fost și la cumpărături. Și-ar fi achiziționat, printre altele, rezerve pentru țigara electronică. A doua zi, dis-de-dimineață, în jurul orei 07:20, a părăsit camera căminului studențesc și s-a deplasat spre Pădurea Dumbrava, pe direcția Bulevardul Victoriei – Calea Poplăcii. Anchetatorii au accesat camerele de luat vederi de pe întregul traseu și așa au putut stabili și articolele de îmbrăcăminte pe care le purta în acea zi: un palton de culoare neagră, pantaloni de culoare închisă și încălțăminte de tip UGG de culoare neagră. 

Căutările, demarate la mijlocul lunii februarie. Camera de cămin și spitalele din județ, verificate

Polițiștii și rudele au început să o caute pe Angelika încă din 15 februarie. Sursele Ora de Sibiu spun că a fost verificată inclusiv camera de cămin în care locuia. Anchetatorii au ridicat toate mijloacele de probă care ar fi putut conduce la depistarea ei, inclusiv probe capilare. S-a constatat însă că toate urmele și amprentele din încăpere erau ale studentei. De asemenea, au fost verificate și spațiile comune din imobil, dar și zonele învecinate clădirii. Aceleași surse spun că anchetatorii s-au îndreptat și către spitalele din județ, pentru a vedea dacă tânăra s-a internat în vreo unitate spitalicească. Nici aici nu au fost găsite detalii suplimentare.

Ulterior, a fost periată, în repetate rânduri, și Pădurea Dumbrava, loc unde anchetatorii au găsit mai multe bunuri ale fetei: ochelarii de vedere, portofelul cu acte, telefonul mobil și țigara electronică. Toate acestea nu erau puse în același loc, ci aruncate la o distanță de o sută de metri una față de cealaltă. Mai mult, sursele Ora de Sibiu spun că lucrurile au fost mai degrabă „plantate”, așezate în poziții nefirești, de parcă au fost amplasate în așa fel încât Angelikăi să i se piardă urma.

În data de 2 martie, peste 350 de persoane, polițiști, salvamontiști, jandarmi, pompieri, studenți și alți voluntari, împreună cu patrule canine, au participat la o acțiune cum nu s-a mai văzut până acum în Sibiu, în Pădurea Dumbrava, pentru a o căuta pe fată. Și atunci, misiunea s-a încheiat fără succes. În 11 martie, acțiunea a fost reluată, tot în pădure, de această dată către porțiunea spre Cisnădioara, însă fără rezultat favorabil. 

CITEȘTE ȘI: Peste 350 de oameni au căutat-o pe Angelika în pădure 

CITEȘTE ȘI: Polițiștii au reluat căutările în 11 martie în pădurea Dumbrava 

Au fost efectuate verificări și în Parcul Sub Arini, aflat în apropierea căminului în care locuia fata. De asemenea, polițiștii au cercetat stânele, fermele și alte adăposturi de acest gen din județ. Au fost trimise notificări mănăstirilor din toată țară, împreună cu semnalmentele Angelikăi, astfel încât, dacă ajunge la vreuna dintre ele, să fie alertați oamenii legii. 

Colegii și profesorii, audiați de poliție 

Oamenii legii au discutat atât cu rudele studentei, cât și cu profesorii și colegii. Angelika era studentă la Teologie în cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. O fată credincioasă, conștiincioasă și săritoare, așa o descriu colegii. Este o fată introvertită, cu mult bun simț, cu principii morale înrădăcinate, este timidă și retrasă. Fiind o grupă mică la Institutul Teologic, ne cunoșteam bine unii pe ceilalți. Râdeam, glumeam, povesteam, ne rugam”, a povestit, pentru stirileprotv.ro, Mihai Udrea, colegul fetei. 

Nici ei nu au avut detalii suplimentare care să conducă la noi piste în vederea depistării Angelikăi. Nu a discutat cu nimeni despre ce avea să facă și nici nu ar fi dat semne că s-ar confrunta cu vreo problemă.  Celebrul comisar Untaru a precizat că acest caz ar trebui analizat inclusiv de psihologi deoarece, la fel ca fata din Sibiu, mulți tineri țin ascunse problemele pe care le au. „Lucrurile astea, care se întâmplă din păcate din ce în ce mai des în ultimii ani, arată o stare de neadaptabilitate a unui segment de societate la ceea ce înseamnă actualitate. Din toate punctele de vedere: politic, social, etc. Oamenii, la vârsta asta, se află într-un proces de formare a personalității. Când copiii ăștia nu au răspunsuri la foarte multe întrebări, aleg soluții ciudate. Nu e de competența poliției. Practic, asemenea situații trebuie tratate cu mare atenție de psihologi, ca și cazuistică socială, și atrasă atenția”, a spus Mihai Untaru pentru DCNews. 

Telefonul găsit în pădure ar putea ascunde indicii importante

Telefonul mobil pe care oamenii legii au reușit să îl depisteze în pădurea Dumbrava, cu ajutorul operatorului de telefonie, fie ar putea ascunde un indiciu despre ce s-a întâmplat cu Angelika, fie n-ar aduce niciun detaliu în plus anchetei.

După ce l-au găsit, anchetatorii au verificat amprentele, iar acestea au coincis cu cele ale studentei. În următoarea perioadă, acesta va fi supus unei expertize informatice. Mai exact, toate datele din telefonul personal al Angelikăi vor fi verificate de specialiști. Aceștia vor căuta orice indiciu – o poză, o notiță, un mesaj –  care ar putea conduce spre depistarea tinerei.

Dată în urmărire națională și internațională 

Încă din ziua în care a fost semnalată dispariția de către fratele ei, polițiștii au dat-o pe Angelika Maurer în urmărire națională și internațională cu consemn la frontieră. Sursele Ora de Sibiu spun că aceasta nu a părăsit țara și se află încă pe teritoriul României. 

Polițiștii continuă cercetările în teren 

Pădurea Dumbrava a fost principala pistă pe care au avut-o anchetatorii, dat fiind faptul că, potrivit camerelor de supraveghere, aici ar fi venit Angelika. Tot aici au fost găsite și bunurile ei. În urma căutărilor din ultimele săptămâni, când toată zona a fost periată dintr-un capăt în altul, nu s-au mai găsit indicii, astfel că oamenii legii au mărit aria de căutare. Polițiștii continuă și în aceste zile să o caute pe studentă în diferite locuri din județ. 

Dispariția misterioasă a Angelikăi este privită îndeaproape de o întreagă comunitate. Dacă la început s-a presupus că ar fi putut pleca cu un băiat, de bunăvoie, acum lucrurile nu mai sunt atât de simple. Au trecut 35 de zile de când a dispărut, iar apropiații se gândesc la ce este mai rău. Chiar și șeful Poliției Sibiu spunea, la începutul lunii martie, că există șanse să nu mai fie găsită în viață. În ciuda acestor condiții, când nicio pistă pare să nu fie valabilă, colegii și apropiații continuă să se roage, iar familia să spere la o minune. 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu