statie de sortare deseuri gunoi colectare selectiva 2 qic3

Primăria municipiului Sibiu a anunțat că a obținut fonduri europene în valoare de 32,7 milioane de lei pentru construcția unui al doilea centru de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar pe Dealul Dăii.

“Am obținut 32,7 milioane de lei, fonduri nerambursabile europene, pentru construcția unui al doilea centru de colectare separată a deșeurilor prin aport voluntar, acesta urmând să fie amenajat pe Dealul Dăii. Vom semna contractul de finanțare și apoi demarăm procedurile de achiziție pentru amenajarea acestui centru unde sibienii vor putea preda gratuit deșeuri cu regim special sau deșeuri menajere care nu încap în pubelele de acasă sau platformele de la bloc.” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Centrul va avea o suprafață de 30.000 de metri pătrați și va primi diferite tipuri de deșeuri, inclusiv deșeuri menajere și deșeuri cu fluxuri și gestionare specială, precum cele voluminoase, din construcții și demolări. Acolo vor ajunge și echipamente electrice și electronice, precum și baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri din lemn și mobilier, deșeuri textile, anvelope uzate și deșeuri de cadavre animale. Cetățenii vor putea transporta aceste deșeuri cu mijloace proprii și nu vor plăti nicio taxă pentru predarea lor.

plan situatie cav 1 scaled

Amenajarea centrului va include construcția de platforme și o hală de procesare, amplasarea de containere și o cameră frigorifică, un cântar pentru autovehiculele de mare tonaj și echipamente pentru gestionarea deșeurilor primite.

Primăria Sibiu a mai anunțat că a obținut finanțare pentru alte două proiecte în domeniul colectării selective a deșeurilor, respectiv pentru amenajarea unui centru de aport voluntar al deșeurilor mai mic ca dimensiuni, în Viile Sibiului, cu o suprafață de 4.000 mp și pentru implementarea a 110 insule ecologice digitalizate în zonele de blocuri pentru colectarea selectivă a deșeurilor și pentru implementarea instrumentului “plătește pentru cât arunci”.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu