anl ii resita 2

Tineri cu vârsta de până la 35 de ani au posibilitatea să stea în chirie în locuințele ANL de pe raza municipiului Sibiu. Primăria a publicat care sunt condițiile și data până la care pot fi depuse cererile și dosarele.

În perioada 20 martie – 21 aprilie 2023, tinerii cu vârsta de până la 35 de ani pot depune cereri sau își pot actualiza dosarul depus pentru obținerea unei locuințe pentru tineri, destinată închirierii, construită prin ANL.

Cererile și documentele pot fi depuse la Centrul de Informații pentru Cetățeni, din sediul Primăriei Municipiului Sibiu de pe str. Samuel Brukenthal, nr. 2, conform următorului program:

  • Luni și miercuri: 08:00 – 17:00.
  • Marți și joi: 08:00 – 16:00.
  • Vineri: 08:00 – 14:30.

„Pe site-ul Primăriei Municipiului Sibiu, www.sibiu.ro, la secțiunea ANL https://sibiu.ro/primaria/locuinte_anl pot fi consultate condițiile pe care solicitantul și familia acestuia trebuie să le îndeplinească, acestea fiind aprobate de Consiliul Local Sibiu prin H.C.L. nr. 42/2023 privind aprobarea, în forma finală, a criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea locuințelor pentru tineri destinate închirierii, în Municipiul Sibiu. Din aceeași secțiune se poate descărca cererea tip și se poate consulta anexa care indică actele necesare a fi depuse la dosar”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.

Iată care sunt criteriile: 

  1. Titularul cererii de repartizare a unei locuințe pentru tineri, destinată închirierii, trebuie să fie major, în vârstă de până la 35 de ani, la data depunerii cererii și să poată primi repartiție pentru locuință în cel mult 60 de luni de la împlinirea acestei vârste.
  2. Titularul cererii de locuință și ceilalți membri ai familiei acestuia – soț, soție, copii și alte persoane aflate în întreținerea acestuia – trebuie să nu dețină și să nu fi deținut o altă locuință în proprietate sau să nu fie beneficiarul unei alte locuințe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a municipiului Sibiu sau a localității în care își desfășoară activitatea, situată pe raza teritorială a municipiului Sibiu.
  3. Titularul cererii de locuință trebuie să își desfășoare activitatea în municipiul Sibiu.
  4. Repartizarea locuințelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuințele libere din fondul existent, cât și locuințele ce urmează a fi finalizate în cadrul unor obiective de investiții aprobate și cuprinse în programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii.

Comisia atrage atenția asupra faptului că, în momentul depunerii cererii, aceasta trebuie însoțită în mod obligatoriu de toate documentele solicitate, complete, corecte și valabile la data depunerii cererii.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu