full

Un român de 40 de ani a fost condamnat în Austria după ce s-a prezentat pe 11 februarie la sediul poliției din Salzburg și le-ar fi spus polițiștilor că are “o bombă nucleară” asupra lui.

Polițiștii austrieci au luat amenințarea în serios și au lansat o operațiune de amploare în care au fost implicate și forțele speciale, informează Digi24.

Românul a declarat după ce a fost prins că încerca doar să atragă atenția asupra faptului că avea o băutură răcoritoare Schartner Bombe în rucsac. Românul a apărut marți în fața unei instanțe din Salzburg și avocatul său a explicat că bărbatul, care nu are cazier, a avut de suferit de pe urma condițiilor igienice corespunzătoare din arest în timp ce executa o pedeapsă cu închisoarea și chiar s-a îmbolnăvit de râie.

Drept urmare, el a fost eliberat timp de trei zile din arest și pe 11 februarie s-a întors la sediul poliției din Salzburg să-și continue pedeapsa.

“Îi pare foarte rău de ce s-a întâmplat”, a adăugat avocatul. Bărbatul de 40 de ani a declarat în fața judecătorului că a vrut doar să-și execute pedeapsa primită pentru mai multe amenzi neplătite. La intrare în secție, a enumerat ce avea în buzunare.

“Aveam o Schartner Bombe în rucsac”, a declarat românul absolventul de psihologie și sociologie, care pentru moment nu are loc de muncă în Austria. Cu toate acestea, potrivit judecătorului, toți polițiștii au auzit “bombă nucleară”. Totodată, pe telefonul mobil al românului au fost găsite câteva notițe în limba engleză care au fost în defavoarea sa. Judecătorul nu a crezut explicația românului și l-a condamnat la 9 luni de supraveghere. Decizia nu este definitivă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu